چگونه سلامت روان فرزندمان را برای مراحل مختلف زندگی تامین کنیم: از 0 تا 5 سالگی
همه چیز درباره سلامت روان فرزندان
بنا نهادن پایه و اساس سلامت روان فرزندمان در این دوره از رشد و یادگیری
از اولین لبخند و اولین قدم، تا تجربه طیف وسیعی از احساسات، کودک شما مراحل مهم دوران کودکی خود را پشت سر می گذارد. این زمانی ایده آل برای رشد و یادگیری او و آغاز حمایت شما از سلامت روان و رفاه فرزندتان است.
بنا نهادن پایه و اساس یک زندگی شاد و سالم
فرزند شما برای مفاهیمی چون عشق، یادگیری وحس امنیت به رفتارهای شما توجه می کند. سعی کنید تا حد امکان زمان با کیفیتی را با فرزندتان بگذرانید. ایجاد یک رابطه گرم و لطیف، و کمک به فرزندتان در داشتن حس امنیت و مراقبت، تا حد زیادی زمینه را برای یک عمر سلامت روان او فراهم می کند.
نوزادان
گذراندن زمان با کیفیت با نوزادتان برای هر دوی شما عالی است. این امر باعث می شود هورمونهای طبیعی در بدن ترشح کنند که به شما کمک میکند با کودکتان پیوند عمیق عاطفی برقرار کنید و حس رفاه را برای هر دوی شما افزایش می دهد.
• با فرزندتان بازی کنید، او را در آغوش بگیرید.
• با فرزندتان صحبت کنید، برایش آواز بخوانید.
• به صداهای آنها با کلمات پاسخ دهید تا بتوانند زبان و ارتباطات را درک کنند.
کودکان نوپا
همانطور که کودک شما بیشترشروع به حرکت در محیط اطرافش می کند، تمایل او به کاوش نیز بیشتر می شود. این کنجکاوی نیاز به پرورش و تشویق دارد.
• برای فرزندتان کتاب بخوانید (اگر می توانید هر روز).
• بازی هایی انجام دهید که کنجکاوی و یادگیری آنها را افزایش دهد.
• از فرزندتان بخواهید اسم اشیاء را بگوید - با نام آنها و اشیاء اطراف آنها شروع کنید، این تمرین را پیچیده نکنید و از آن را ساده انجام دهید.
• محیط بیرون از خانه را با هم جستجو کنید.
پیش دبستانی ها
همانطور که فرزند شما مستقل تر و کنجکاوتر می شود، می خواهد دنیای بیرون را کشف کند و در مورد چیزهای اطراف خود بیاموزد. تعامل با مردم به آنها کمک می کند تا شیوه های تفکر خود را توسعه دهند و دنیای اطراف خود را درک کنند.
- مهارت تعامل اجتماعی کودکتان را از طریق بازی با کودکان دیگر پرورش دهید.
- از آنها دعوت کنید تا در کارهای ساده متناسب با سن شان به شما کمک کنند. آنها را با مراحل مختلف حل مشکلات ساده راهنمایی کنید.
- مرزهای روشن و انتظارات واقع بینانه تعیین کنید. «نه گفتن» را با جایگزینهایی تمرین کنید که ترجیح میدهید کودکتان انجام دهند.
- هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه چه چیزی بخورند، بپوشند یا بازی کنند، انتخاب های واضحی را به آنها ارائه دهید که درک آنها آسان باشد.
به چه چیزهایی توجه کنیم
کودکان خردسال در حال یادگیری نحوه بیان خود و مدیریت احساسات مختلف شان هستند. این امر گاهی اوقات می تواند باعث عصبانیت یا استرس آنها شود، به ویژه زمانی که آنها نمی توانند نیازهای خود را بیان کنند. هنگامی که کودکان احساس استرس یا اضطراب می کنند، به یک بزرگسال همدل نیاز دارند که به آنها اطمینان دهد و به آنها کمک کند تا احساسات خود را هدایت کنند.
از موارد زیر اجتناب کنید:
- هر نوع خشونت، از جمله فریاد زدن و کتک زدن. هنگامی که کودک در محیطی منفی زندگی می کند، می تواند باعث "استرس سمی" - آسیب رساندن به رشد و تکامل کودک - و همچنین مشکلات طولانی مدت در مراحل بعدی زندگی او شود.
- مشاجره های مکرر بین والدین و اطرافیان کودک. تنش در محیط می تواند برای کودکان استرس زا باشد - آنها ممکن است احساس بی توجهی، ناتوانی و آسیب پذیری کنند.
- هر شکلی از غفلت. کودکان برای رشد و تکامل سالم خود نیاز به توجه، عشق و مراقبت مداوم دارند.
به یاد داشته باشید: از خود نیز مراقبت کنید
- فرقی نمی کند والدین نوزاد یا کودک نوپا باشید، شما نیزطیف وسیعی از احساسات را در زمان های مختلف رشد کودکتان تجربه خواهید کرد – این امر کاملا طبیعی است. احساسات شامل شادی، ناامیدی، خستگی و عصبی شدن است. هر زمان که احساس خستگی کردید، زمانی را برای مدیریت استرس خود اختصاص دهید.
- مطمئن شوید که حمایت اجتماعی خوبی در اطراف خود دارید. سعی کنید زمان تنهایی داشته باشید تا بتوانید فضایی برای مراقبت از خود و بازسازی خود داشته باشید.
- به یاد داشته باشید که روی خواب کافی، غذای سالم و فعالیت بدنی تان وقت کافی بگذارید.
- انواع مختلف استرس چیزی است که هر والد جدیدی تجربه می کند، اما از درخواست حمایت و کمک واهمه نداشته باشید و برای رسیدگی به نیازهای خود وقت بگذارید.