سختیهایی که کارکنان بهداشت به جان میخرند تا به همه کودکان واکسن برسانند
واکسنها میتوانند هم اکنون و نیز در آینده از شیوع بیماری جلوگیری کنند.

همهگیری جهانی ویروس کرونا خانوادهها را با تهدید شیوع یک بیماری در جوامعشان رویارو کرده است. این همهگیری نشان میدهد زمانی که با فقدان سپر محافظتی در برابر بیماری یعنی واکسیناسیون مواجه هستیم چه خطراتی پدید میآیند.
تاکنون هیچ واکسنی برای مقابله با بیماری کرونا ساخته نشده است. نظامهای بهداشتی در سراسر جهان فراتر از ظرفیت خود فعالیت میکنند و هرچه قدر همهگیری طولانی شود، به همان میزان خدمات اساسی سلامت به مانند واکسیناسیون دچار اخلال خواهد شد.
واکسنها مؤثرترین ابزار برای جلوگیری از شیوع بیماریهای خطرناک است. با این حال حدود ۱۳ میلیون کودک در سراسر جهان هیچ گونه واکسنی دریافت نمیکنند و این امر آنها و جوامعشان را در معرض خطر بیماری و مرگ قرار میدهد. فقیرترین و محرومترین کودکان که به این ایمنسازیهای نجاتبخش نیاز دارند، از کمترین امکان دریافت آنها برخوردارند. بسیاری از کودکان در جوامع دورافتاده در مجموع از برنامههای واکسیناسیون به صورت کامل محروم هستند یا فقط به بخشی از آنها دسترسی دارند.
شیوع کرونا یک یادآوری وحشتناک است که آسیبپذیری در هر جایی تهدید برای سلامت عمومی در همه جا است. یونیسف متعهد به ارائه ایمن خدمات بهداشتی ضروری شامل واکسیناسیون برای کودکان در کشورهایی است که بیشترین تأثیر را این همهگیری پذیرفتهاند تا شیوع بیشتر بیماری در آنها پیشگیری یا مهار شود.
این مجموعه تصویری نشان میدهد که کارکنان بهداشت که همیشه در خط مقدم هستند، اعضای جوامع محلی چه سختیهایی را متحمل میشوند تا واکسنها را به برخی از صعبالوصولترین مکانها در کره خاکی برسد.

کامبوج: کارکنان بهداشت با یک قایق سریعالسیر از رودخانه مکونگ میگذرند تا به یک روستای کوچک رسیده و برنامه واکسیناسیون را اجراء کنند.

تیمور شرقی: یک تیم واکسیناسیون به عنوان بخشی از برنامه وزارت بهداشت علیه سرخک، سرخچه و فلج اطفال، از آبگیر زیر یک آبشار عبور میکنند تا به روستایی بروند که تنها با پای پیاده میتوان به آنجا رسید.

جمهوری دموکراتیک کنگو: یک داوطلب محلی با دوچرخهاش از یک نهر میگذرد تا به کودکان در یک ناحیه دور از خدمات بهداشتی در استان تانگانییکا واکسن برساند. این نیروهای محلی داوطلب میشوند تا بیماریها یا اخلال در واکسیناسیون را رصد کنند، درباره نیازهای واکسیناسیون آموزش ببینند و در زمان لازم واکسن ها را برسانند.

هند: یکی از کارکنان بهداشت با موتورسیکلت از جادههای گلآلود یک ناحیه دورافتاده در هیماچال پرادش عبور میکند تا واکسنهای برنامه واکسیناسیون سرخک-سرخچه را به کودکان ۹ ماهه تا ۱۵ ساله برساند.

یمن: یک تیم واکسیناسیون سیار به یک خانه موقت در حومه صنعا، میرسند. امکان سفر به این ناحیه با جاده مقدور نیست.

مالی: یک تیم واکسیناسیون سوار بر گاری الاغ به سمت روستایی دورافتاده در منطقه موپتی میروند، جایی که خانوادهها منتظر واکسینه شدن کودکانشان هستند. در موپتی، یک از هر چهار خانوار بیش از ۱۵ کیلومتر با نزدیکترین مرکز بهداشت فاصله دارند و تنها یک دکتر واجد شرایط برای هر ۱۸ هزار نفر وجود دارد.

پاپوآ گینه نو: خانوادهها در کانو (نوعی قایق) به سمت یک کلینیک سیار در روستای کامبارامبا سفر میکنند تا کودکانشان را در برابر فلج اطفال واکسینه کنند. این کشور در سال ۲۰۰۰ عاری از فلج اطفال اعلام شد اما در سال ۲۰۱۸ این بیماری شیوع دوباره یافت و ۲۶ مورد تأیید شده در ۹ استان کشور گزارش شدند. این امر منجر به اجرای یک برنامه ملی واکسن فلج اطفال با حمایت یونیسف و همکارانش شد.

نپال: یک تیم شامل مقامات محلی بهداشت و حامل واکسنهایی که توسط یونیسف تهیه شدهاند از پلی بر فراز یک رودخانه عبور میکنند. آنها در راه رسیدن به یک ایستگاه بهداشت در منطقه گورکها، مرکز زلزله آوریل ۲۰۱۵، هستند، منطقهای که برنامه واکسیناسیون علیه سرخک، سرخچه و فلج اطفال در آن انجام میشود.

افغانستان: یک زن از کارکنان بهداشت، کودکی را در یک پادگان نظامی قدیمی در جنوب افغانستان واکسینه میکند. وی یکی از ۷۰ هزار کادر متعهد فلج اطفال است که به عنوان یکی از بزرگترین نیروی کار زنانه در کشور به نبرد علیه فلج اطفال مشغول هستند. کادر فلج اطفال زنان بسیار حائز اهمیت هستند زیرا تنها زنان اجازه دسترسی به خانه ها و خانوادهها و بررسی واکسینه شدن همه نوزادان، را دارند.

واناتو: یک ماما و دستیارش به مدت سه ساعت در ساحل پیاده میروند تا واکسنها را به کلینیک یک روستای کوچک برسانند. هیچ گونه یخچالی برای برقراری زنجیره سرما وجود ندارد بنابراین واکسنها بلافاصله پس از رسیدن باید مصرف شوند.

پاکستان: کارکنان بهداشت با قایق از رودخانه سند عبور میکنند تا کودکان استان سند را علیه فلج اطفال واکسینه کنند.

مالاوی: یونیسف و دولت یک کریدور آزمایشی پهپاد را در سال ۲۰۱۷ راهاندازی کردند – اولین در نوع خود در آفریقا – تا برخی فعالیتهای بشردوستانه شامل انتقال واکسن را انجام دهند.

مغولستان: اعضای تیم واکسن سوار بر گوزنهای شمالی به منطقهای دورافتاده سفر میکنند. با رسیدن زمستان، آنها سفری طولانی را آغاز میکنند، مسافرتی که مستلزم سفر با خودرو، شناورهای رودخانه، گوزن شمالی یا با پای پیاده است تا به کودکان یک جامعه عشایری دامپرور رسیده و آنها را واکسینه کنند.