#StămAcasă – Jurnal de copil în timpul pandemiei de COVID-19 - Blog 3

O mini-serie de bloguri scrise de copii pentru copii

Sophia, Tudor & Andrada
23 Martie 2020
Bun găsit!
Astăzi Sophia, Tudor și Andrada, din Boardul Copiilor, ne recomandă căteva din cărțile și filmele care le-au deschis universuri magice, care îi inspiră să fie mai buni, în care puterea prieteniei poate depăși orice obstacol.
Lectură plăcută, de acasă!
Sophia
Arhiva personală

Deși înțelegem că modificarea rutinei zilnice poate fi ceva neplăcut, este important să respectăm regulile impuse în acesta perioada și avem grijă de noi și de cei din jurul nostru printr-o igienă adecvată și un stil de viața sănătos.

Sophia, 17, București

Chiar dacă statul în casă poate părea un lucru plictisitor, lipsit de activități interesate, există câteva metode de a face timpul să treacă mai repede. 

1. Citește o carte de care poate ai uitat sau recitește una care ți-a plăcut. 

2. Dacă ești o persoană creativă poți să îți exersezi talentul pictând, desenând sau realizând colaje din reviste vechi. 

3. Poți să te distrezi redecorându-ți sau reorganizandu-ți dormitorul pentru a crea o atmosfera mai plăcută. 

4. Dacă ai teme poți să împarți exercițiile pe zile astfel încât la final să nu rămâi în urmă cu materia. Totodată, dacă știi că nu ai înteles un capitol la o anumită materie, acum poți să încerci să recapitulezi pentru a-ți fi mai ușor o dată cu reînceperea școlii.

5. Poți încerca să faci cel puțin 20 de minute de exerciții fizice, dacă îți permite spațiul, pentru a consuma energie și pentru a te simți mai revigorat.

6. Încerca să limitezi timpul petrecut în fața ecranelor, însă dacă te plictiseșți, câteva minute pe zi vizionând un film sau serial, te pot ajută să scapi de acesta stare. 

7. Poți păstra contactul cu prietenii tăi vorbind prin mesaje sau prin rețele care va permit să va și vedeți. 

Vă recomand “Percy Jackson”, pentru că este o carte care mă inspiră foarte mult! O carte din care, fără să îți dai seama înveți despre mitologia greacă, prin aventurile lui Percy. Mitologia greacă m-a lăsat cu gura căscată, fiind uimitoare.

Tudor, 12, Popricani-Iași
Tudor
Arhiva personală

Iată câteva recomandări de filme, de seriale și de cărți:

-         “Harry Potter” (filme/cărți), pentru că este o poveste fascinantă de viață și foarte emoționantă! Cartea m-a fascinat prin puterea prieteniei dintre copiii, care se ajută unul pe altul nespus de mult.

-         “Percy Jackson” ( cărți/filme), pentru că este o carte care mă inspiră foarte mult! O carte din care, fără să îți dai seama înveți despre mitologia greacă, prin aventurile lui Percy. Mitologia greacă m-a lăsat cu gura căscată, fiind uimitoare.

          Alte propuneri sunt “Stăpânul inelelor” (filme/cărți), “Oscar și Tanti Roz” (carte), “Jane Eyre” (carte) și “Game of Thrones” (cărți/serial)”

- Îmi place, de asemenea, “Stranger Things” ( serial). Prietenia lovește din nou în “Stranger Things”, cei 5 copii se luptă cu forțe întunecate, pentru a face bine pe pământ. Începem cu 5 și ajungem la 8. Un serial fascinant, nu am mai multe cuvinte despre el!

-        “Narnia” (cărți), “Challenger Deep” (carte), “Doamna Doubtfire” (carte)

-        “Cimitirul Animalelor” (film), “Copilul care ar putea fi rege (film). Cam atât vă recomand eu, lectură și vizionare plăcută!

Andrada
Arhiva personală

Când timpul trece prea greu și temele devin plictisitoare vă recomand să dați o fugă prin desenele cu care am crescut cu toții. O varietate de filme și de seriale "vechi" sunt disponibile online.

Andrada, 15, Vaslui

Iată câteva exemple:

- “Magicienii din Waverly Place” (old but gold) (serial)

- “High School Musical” (film)

- “Jessie” (serial)

- “Baftă Charlie” (serial)

- “Cățelul Blogger” (serial)

- “Ciudățenii” (serial)

- “Kim Possibile” (serial)

- “Intalnire cu un star” (film)

- “Lemonade Mouth” (serial)

- “Vrajigemenele” (film)

- “HANNAH MONTANA” (the best 😭)

- “Gumball”

Dacă mai știți filme sau seriale care v-au marcat copilaria, puteți să adaugați :)