UNICEF invită elevii și profesorii să sărbătorească împreună Ziua mondială a mediului înconjurător participând la cea mai mare lecție din lume

30 Mai 2024
Covert of the lesson plan
UNICEF

București, 30 mai 2024. UNICEF invită elevii și cadrele didactice din România să se alăture inițiativei globale World Largest Lesson (Cea mai mare lecție din lume), organizând în perioada 30 mai – 7 iunie 2024, o activitate la clasă pe tema prevenirii efectelor negative ale schimbărilor climatice. Activitatea este organizată cu prilejul Zilei mondiale a mediului înconjurător, sărbătorită pe 5 iunie.

Intitulată „Acționează pentru limitarea schimbărilor climatice!”, lecția promovează obiectivele de dezvoltare durabilă 4 și 13, care se referă la educația de calitate și la acțiunea climatică. Participând la lecție, copiii pot reflecta asupra importanței educației ecologice sau de mediu și a nevoii ca toți copiii să beneficieze de acest tip de educație. În cadrul lecției, elevii între 8 și 18 ani sunt încurajați și îndrumați să discute și să conceapă mesaje adresate participanților la COP29 – Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2024, care va avea loc în noiembrie acest an, sub forma unei scrisori.

UNICEF și partenerul său Asociația HoltIS invită cadrele didactice să se înscrie accesând linkul https://www.qie.ro/climatechange/ și descărcând materialele didactice, urmând ca, până pe data de 7 iunie, să organizeze o activitate de 30-60 de minute cu elevii. Profesorii pot raporta activitatea pe platformă până la data de 12 iunie și toți cei care vor parcurge toți pașii vor primi certificat de participare la aceasta activitate. În premieră, în acest an, materialele didactice vor fi disponibile și în limba maghiară.

„Îi încurajăm pe elevi și pe profesori să se alăture inițiativei noastre și să organizeze o lecție pe o temă care ne preocupă tot mai mult în prezent: cea a schimbărilor climatice și a respectului pentru mediu, a efectelor acestor schimbări și a nevoii de educație pentru a acționa cât mai eficient în vederea limitării efectelor negative ale schimbărilor climei. Cea mai mare lecție din lume este o inițiativă a Project Everyone, ai cărei parteneri sunt UNICEF și UNESCO, și care promovează utilizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă în învățare, astfel încât copiii și tinerii să poată contribui la un viitor mai bun pentru toți. An de an, tot mai mulți elevi din România participă la această inițiativă și sperăm că vom depăși un nou record de participare la această ediție”, a declarat Jean-Benoit Manhes, Reprezentant în exercițiu al UNICEF în România.

Contacte media

Cătălin Pruteanu
Media Officer
UNICEF Romania
Tel: +40 726 107 799

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe FacebookInstagramTikTok și X.