UNICEF împreună cu partenerii lansează Bebbo – prima aplicație din Moldova dedicată părinților

Aplicația mobilă oferă părinților și îngrijitorilor sfaturi de la experți cu privire la sănătatea, educația și bunăstarea copiilor

15 Mai 2023
O parte din echipa UNICEF Moldova
ProImagine

15 mai 2023, Chișinău - UNICEF, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, lansează Bebbo - o aplicație mobilă gratuită, care vine în ajutorul părinților și îngrijitorilor copiilor de până la șase ani.

Aplicația Bebbo a fost dezvoltată de Biroul Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală cu scopul de a oferi părinților sfaturi certificate de experți cu privire la o gamă largă de subiecte legate de sănătatea și dezvoltarea copilului, de la nutriție și alăptare, până la învățarea timpurie și valoarea jocului, parentalitate receptivă, protecție și siguranță. De asemenea, aplicația include funcții care le permit părinților să monitorizeze vaccinările, controalele de sănătate, precum și alte etape cheie de dezvoltare.

Bebbo vine totodată în susținerea părinților refugiați din Ucraina, care pot accesa cu ușurință sfaturi despre creșterea copiilor, asigurarea unui mediu sigur pentru aceștia și despre menținerea propriei bunăstări.

Conținutul aplicației poate fi personalizat în funcție de vârsta copiilor, dar și folosit simultan de ambii părinți pentru un copil sau mai mulți.

Cu toții cunoaștem că primii ani de viață au un efect profund asupra viitorului copiilor – asupra dezvoltării creierului lor, sănătății, fericirii, abilității de a învăța la școală, bunăstării acestora și chiar veniturilor pe care le vor obține în calitate de adulți. În această etapă formativă a vieții, creierul unui bebeluș poate produce peste un milion de noi conexiuni cerebrale în fiecare secundă – un ritm care nu se mai repetă niciodată în ciclul vieții”, menționează Maha Damaj, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova.

Pentru a lansa și promova noua aplicație, UNICEF Moldova a colaborat îndeaproape cu partenerii naționali cu scopul de a consolida capacitățile părinților și familiilor care au copii mici.

Datorită aplicației Bebbo, pot verifica dacă înălțimea și greutatea fiicei mele de un an corespund normelor vârstei. De asemenea, pot învăța despre cele mai importante etape de dezvoltare și pot identifica cu ușurință dacă ceva nu este în regulă. Prin intermediul programului de vaccinare din aplicație, familia noastră nu ratează niciodată vaccinurile sau controalele de sănătate necesare”, afirmă Doina Danielean, unul dintre părinții care folosește Bebbo.

Începând cu ziua de astăzi, aplicația Bebbo este disponibilă în 14 țări din Europa și Asia Centrală, iar peste 500 de mii de părinți au instalat-o deja în dispozitivele lor. Cu sprijinul financiar al Fundației LEGO, urmează a fi puse în aplicare mai multe acțiuni coordonate pentru a promova Bebbo, astfel încât informația să ajungă la cât mai mulți părinți/îngrijitori în țară.

Aplicația Bebbo poate fi descărcată gratuit de pe platformele: Google Play store și AppStore.

Copiii descoperă Bebbo

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org

Follow UNICEF on Twitter and Facebook