O creșă socială a fost deschisă la Glodeni

Serviciul va fi destinat copiilor mici din familiile vulnerabile

06 Decembrie 2017
Cresa sociala - Glodeni
UNICEF/Moldova/2017/Foca

Glodeni, 14 iunie 2017 – Creșa socială BUBURUZA, având o capacitate de 12 locuri, și-a deschis astăzi ușile pentru copiii de vârstă fragedă din Glodeni. Acest serviciu social gratuit a fost creat de CCF/HHC Moldova împreună cu Primăria Glodeni, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Sănătății.

Creșa este destinată copiilor cu vârsta de la 4 luni până la 3 ani, care provin din familii vulnerabile și riscă să fie separați de părinți din cauza sărăciei sau a altor dificultăți de ordin social. Acest serviciu le va permite copiilor să se afle toată ziua în grija educatorilor, în timp ce părinții lor, în special mamele sau tații singuri, se pot angaja la lucru.

Creșa este dotată conform standardelor și funcționează în regim de grădiniță obișnuită. Copiii se bucură de îngrijirea specifică vârstei fragede: plimbarea, schimbarea scutecelor, hrănirea, somnul, joaca etc. La finalizarea lucrărilor de renovare creșa a fost preluată în gestiunea Primăriei Glodeni, care va finanța în continuare acest serviciu social foarte important pentru familiile vulnerabile din oraș.

Creșa socială din Glodeni este unul dintre rezultatele proiectului Copiii de vârstă mică – înțelegem necesitățile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul, realizat de CCF/HHC Moldova în parteneriat cu UNICEF. Costul total al reparațiilor și dotărilor constituie circa 20 mii de euro.

În 2012 serviciul creșelor sociale, dezvoltat de CCF/HHC a fost premiat de Fundația Austriacă ERSTE pentru inovații sociale.

Totodată, acest serviciu a fost inclus în Compendiumul Biroului UNICEF pentru Europa de Est și Asia Centrală ca practică de succes în susținerea copiilor de vârstă fragedă.

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

Despre UNICEF

UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil prin tot ceea ce face. Alături de partenerii noștri, activăm în peste 190 de state și teritorii pentru a pune în practică acest angajament, punând un accent deosebit pe ajutorul acordat celor mai vulnerabili și excluși copii, oriunde s-ar afla ei.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa în Moldova, urmăriți UNICEF Moldova pe Twitter și Facebook