Desene de la copii, în vremea coronavirusului

Lorena (17, Bacău) și Tudor (12 ani, Iași), membri din Boardul Copiilor își împărtășesc creațiile artistice

UNICEF
08 Mai 2020

Cu toții stăm acasă în această perioadă de pandemie, în care școlile sunt închise, iar pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi soluția este să stăm departe fizic unii de alții. Adaptarea (temporară) la o nouă normalitate cauzată de coronavirus este dificilă și este normal să ne simțim triști, frustrați sau furioși.

Exprimarea prin ilustrații sau benzi desenate este o modalitate excelentă de a rămâne conectat social, păstrând totodată distanța socială. Printr-o inițiativă UNICEF, tinerii din întreaga lume își împărtășesc creațiile artistice, sprijinindu-i astfel pe oamenii care trec prin aceeași situație.

Lorena (17, Bacău) și Tudor (12 ani, Iași), membri din Boardul Copiilor, s-au alăturat tinerilor care fac ilustrații, desene și alte lucrări de artă care ne ajută să conștientizăm cât de important este să ne sprijinim reciproc, să fim buni unii cu alții în timp de criză și să ne îngrijim sănătatea mintală.

Iată desenele lor, publicate și pe platforma internațională Voices of Youth https://www.voicesofyouth.org/campaign/covid-19-and-youth-mental-health:

Drawing from Lorena, 17, Bacău
Lorena
Drawing from Tudor
Tudor

Vrei și tu să contribui? 🤔

Dacă ai între 13 și 24 de ani, distribuie ilustrații, desene și alte lucrări de artă care ne ajută să conștientizăm cât de important este să ne sprijinim reciproc, să fim buni unii cu ceilalți în timp de criză și să ne îngrijim sănătatea mintală. Aveți grijă să respectați regulile de colaborare menționate în această platformă, iar Voices of Youth va publica lucrările pe site sau pe rețelele de socializare. Iată mai multe detalii:

- urmează aceiași pași pe care i-ai face pentru a transmite conținut prin platforma Voices of Youth (iată aici un memento). Creează-ți un cont și apoi trimite ilustrația/ilustrațiile;

- poți să postezi lucrările de artă pe contul tău de Instagram sau Twitter, folosind hashtag-ul #voicesofyouth (nu uita că putem să vedem ce publici doar dacă ai un cont public).

Ai nevoie de inspirație?

Vezi aceste ilustrații create de colaboratori ai site-ului Voices of Youth 

Află aici cum pot adolescenții să își protejeze sănătatea mintală în timpul pandemiei de COVID-19