Telefonul Copilului: cum funcționează serviciul, cine se află de cealaltă parte a receptorului, dar și impactul pandemiei COVID-19 asupra situației copiilor din Moldova

30 Decembrie 2020
S_104814_0.jpg
UNICEF Moldova
  • Serviciul de asistenţă telefonică gratuită pentru copii 116 111 este serviciu care oferă consiliere, este gratuit și confidential și funcționează în regim de 24/24, 7 zile din 7;
  • În perioada pandemiei, din martie și până în decembrie, consilierii de la Telefonul Copilului au recepționat peste 3, 500 de apeluri dintre care 543 apeluri repetate și 3 025 unice
  • UNICEF continuă să sprijine consolidarea sistemelor de protecție a copilului, pentru a proteja copiii și familiile.

Chisinau, 30 decembrie 2020. UNICEF Moldova a donat astăzi două calculatoare Serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru copii 116 111 implementat de Centrul Național de Formare, Asistență, Consiliere și Educație din Moldova „CNFACEM” și gestionat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Această acțiune face parte din eforturile UNICEF Moldova de a consolida sistemele de protecție a copilului, pentru a proteja copiii și familiile.

Orice copil, părinte sau îngrijitor care are nevoie de asistență psihologică, precum și orice persoană care dorește să raporteze cazuri de abuz, neglijare sau discriminare a copiilor poate suna la Telefonul Copilului. Copiii pot beneficia de asistența calificată din partea psihologilor oricând, pe timp de zi sau noapte, serviciul fiind disponibil 24/24.

În perioada martie-decembrie 2020, consilierii de la Telefonul Copilului au preluat 3 568 apeluri,  discutând cu copiii pe subiecte precum problemele de relaționare cu părinții, cu semenii, stări depresive, tendințe suicidale sau sexualitate.

În mod continuu psihologii serviciului sunt dedicaţi tuturor apelanţilor, aflându-se aproape de ei în situaţiile dificile în care s-au pomenit, fiind pregătiţi să ofere consilierea psihologică necesară, să informeze corespunzător persoana apelantă, la fel şi să intervină imediat în conformitate cu mandatul de activitate. Mizăm în continuare pe suportul colegilor de la UNICEF, A.O. CNFACEM şi a MSMPS în vederea dezvoltării liniei telefonice pentru copii, care să asigure facilitarea accesului la servicii de calitate,” spune Tudureanu Gabriela, psiholog, Telefonul Copilului.

Viața de zi cu zi a comunităților din țară a fost dată peste cap în ultimele 10 luni din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemia COVID-19, oamenii fiind nevoiți să respecte regimul de autoizolare. Pentru multe familii, pandemia COVID-19 a însemnat gestionarea, pentru prima dată, a muncii și a prezenței copiilor în același timp și spațiu. Telefonul Copilului este un serviciu important, oferindu-le copiilor suport în gestionarea dificultăților survenite în timpul pandemiei atât la telefon cât și pe chat.   

Oferirea celor două calculatoare este un pas mic, dar important în susținerea eforturilor comune spre combaterea violenței împotriva copiilor din Republica Moldova. UNICEF Moldova va continua să susțină și să acorde sprijinul necesar pentru a avea certitudinea că fiecare copil este în siguranță”, a declarat Gheorghe Trofin, Ofițer pentru Protecția Copilului, UNICEF Moldova.

Serviciul de asistenţă telefonică gratuită pentru copii 116 111 este una din căile prin care pot fi raportate abuzurile față de copii. Asemenea cazuri pot fi raportate și la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, la Direcția raională de Asistență Socială și Protecție a Familiei sau la Direcția Municipală Pentru Protecția Copilului din municipiul Chișinău. Totodată, fiecare copil se poate adresa polițistului, profesorului sau primarului din localitate.

Despre Telefonul Copilului

Telefonul Copilului 116 111 este un serviciu gratuit, anonim și confidențial care oferă consiliere și suport psiho-emoțional, îndrumare în domeniul drepturilor copilului, consultanță în domeniul protecției copilului, îndrumare și referire către instituțiile abilitate să ofere asistență necesară înființat cu scopul de a proteja copiii impotriva oricărei forme de încălcare a depurators lor, împotriva oricărei forme de abuz. Serviciul funcționează în Moldova din iunie 2014 și este disponibil la telefon la numărul scurt 116 111, skype TelefonulcopiluluiMoldova116111 sau online pe: https://telefonulcopilului.md/.

 

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

Despre UNICEF 

UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil prin tot ceea ce face. Alături de partenerii noștri, activăm în peste 190 de state și teritorii pentru a pune în practică acest angajament, punând un accent deosebit pe ajutorul acordat celor mai vulnerabili și excluși copii, oriunde s-ar afla ei.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea, vizitați  www.unicef.org

Urmăriți UNICEF Moldova pe Twitter și Facebook