3 modalități distractive de a exersa rezolvarea problemelor

Ne jucăm și învățăm împreună acasă.

UNICEF & The LEGO Foundation
Mother Magdalena and father Nikola are plazing and taking care of their seven month old baby girl Helena.
UNICEF/Pancic
08 Iulie 2022

Ocaziile de a învăța sunt pretutindeni în jurul nostru - chiar și în propria casă. Joaca împreună cu ceilalți este o modalitate excelentă de a descoperi lucruri noi și de a dezvolta abilități importante. Avem plăcerea de a vă prezenta PLAYLIST, o colecție de activități de învățare distractive pentru întreaga familie, lansată de prietenii noștri de la LEGO Foundation.

Vă invităm să le puneți în aplicare alături de copii, pentru a le dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor. Cine ar fi crezut că poate fi atât de amuzant să înveți?!

 

Drumuri din cărți

Construiți drumuri prin casă... din cărți! Această activitate distractivă dezvoltă abilitățile motrice, creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme.

De ce aveți nevoie? Cât mai multe cărți. O jucărie, poate o minge. Ce-ați zice să construiți o mașinuță din piese LEGO?

1. Începeți prin a așeza cărțile pe podea, pentru a construi un drum care traversează toată casa.

2. Cărțile cartonate sunt foarte bune pentru construcțiile care trebuie să reziste. De exemplu, le puteți folosi pentru a clădi tuneluri și poduri.

3. Lăsați cărțile să vă inspire! Construiți o casă cu acoperiș lângă un deal și adăugați și un sens giratoriu.

4. Vă clădiți propria lume, folosiți-vă creativitatea!

 

Vântul

 

UNICEF

Explorați și pictați, folosindu-vă de puterea vântului. Acest joc despre efectele vântului este o activitate excelentă pentru a înțelege conceptele de mișcare și spațiu prin intermediul abilităților senzoriale. 

De ce aveți nevoie? Piese LEGO, frunze uscate, bucățele de hârtie și carton, tuburi (sau paie) de diferite dimensiuni, acuarele și pietricele sau alte obiecte mici. 

1. În primul rând, să ne gândim la vânt și să vorbim despre el, înainte de a ne folosi de puterea sa. Îl putem vedea? Are gust? Cum îl simțim în păr, pe piele? 

2. Luați o bucățică de carton sau o frunză, închideți ochii și suflați tare peste ea.

3. Acum vom vedea acțiunea vântului când avem obiecte mai grele. Încercați să suflați obiecte mai grele, precum piesele de LEGO sau pietricelele, pentru a vedea ce se întâmplă. 

4. Încercați să faceți o pictură cu vânt. Simplu! Folosiți un pai pentru a sufla acuarele pe pânză. Puteți chiar trasa forma obiectelor, suflând acuarele în jurul conturului acestora. 

 

Avioane de hârtie

UNICEF

Puteți face un avion care să zboare? Încercați acest joc distractiv cu avioane din hârtie care vă ajută să învățați să rezolvați probleme încercând idei diferite, învățând să vă păstrați concentrarea și să gestionați frustrările. Puteți face jocul cu avioane din hârtie chiar mai dificil plasând greutăți în avion. 

De ce aveți nevoie? Hârtie de diferite dimensiuni, culori și grosimi, foarfecă, pixuri și bandă adezivă. 

1. Fiecare jucător ia o foaie de hârtie. Gândiți-vă ce anume face un avion să fie grozav. Puteți discuta cu toții. 

2. Individual sau în echipe, construiți-vă avionul din hârtie și vedeți cum zboară. 

3. Cum s-a descurcat? Încercați un alt model, pentru a vedea dacă zboară mai mult. 

4. Dacă vreți, puteți colora și decora avionul, puteți chiar să îi dați un nume. 

5. Atunci când toată lumea este mulțumită de avionul construit, începe concursul. Care avion zboară cel mai departe? Care avion se poate învârti în zbor? Care avion arată cel mai bine? 

Pentru a vedea mai multe modalități în care vă puteți distra cu acest joc, vizitați PLAYLIST colecția oferită de prietenii noștri de la LEGO Foundation