Mesaje și acțiuni esențiale privind prevenirea și controlul COVID 19 în școli

Scopul acestui document este de a oferi îndrumări clare, ușor de transpus în practică, privind operațiuni sigure de prevenire, detectare timpurie și control al COVID-19 în școli și în alte unități de învățământ.

Our programme aims to ensure that all children start school at the right age, stay in school and learn to their maximum potential, to be prepared for life and employment.
UNICEF/UN1/Gonzalo Bell

Despre

Scopul acestui document este de a oferi îndrumări clare, ușor de transpus în practică, privind operațiuni sigure de prevenire, detectare timpurie și control al COVID-19 în școli și în alte unități de învățământ. Deși îndrumările sunt specifice țărilor care au confirmat deja transmiterea COVID-19, ele sunt relevante în toate celelalte contexte. Educația poate încuraja elevii să promoveze prevenirea și controlul bolilor acasă, în școală și în comunitatea lor, vorbind cu alții despre prevenirea răspândirii virusurilor. O serie de considerente trebuie avute în vedere pentru menținerea unui mediu școlar sigur sau pentru redeschiderea ulterioară a școlilor, dar dacă sunt bine puse în practică, aceste măsuri pot ajuta la promovarea sănătății publice.

Key Messages and Actions for COVID-19

Download document

(PDF, 553,78 KB)