Sudan'daki son olaylarda üç çocuk öldü

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Ted Chaiban’ın Konu Hakkındaki Açıklaması

16 Kasım 2021
UNICEF
UNICEF

AMMAN, 15 Kasım 2021 – “Sudan'ın başkenti Hartum'daki protesto gösterileri sırasında biri 14 yaşında kız çocuğu ve ikisi 15 ve 17 yaşlarında iki erkek çocuğu olmak üzere üç çocuğun öldürüldüğü bildirildi. Çocukların ölüm nedenleri araştırılmakta.

“UNICEF, hayatını kaybeden çocukların ailelerine taziyelerini iletmektedir.

“Barışçıl protestoculara karşı aşırı güç kullanımı kabul edilebilir bir durum değildir ve bu tür müdahalelerin çocuklar ve gençler üzerinde büyük bir etkisi olmaktadır.

"Çocuklar her zaman her türlü şiddet ve zarardan korunmalıdır. Asla hedef olmamalı, sömürülmemeli veya siyasi eylemlerde araç olarak kullanılmamalıdır.

“UNICEF, ilgili tüm tarafları çocukları her zaman korumaya ve onları tehlikelerden uzak tutmaya çağırıyor.

Sudan'ın çocukları barışçıl, müreffeh ve demokratik bir gelecekte yaşamayı hak ediyor”.

İrtibat Kişileri

Sema Hosta
Chief of Communication
UNICEF in Türkiye
Telefon: + 90 312 454 10 10

UNICEF hakkında

UNICEF en dezavantajlı durumdaki çocuklara ulaşmak için dünyanın en zorlu kimi yörelerinde çalışmalar yürütmektedir. 190 ülkede ve bölgede herkes için daha iyi bir dünya adına tüm çocuklar için çalışıyoruz. UNICEF ve çocuklara yönelik çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için: www.unicef.org.UNICEF’i Twitter ve Facebook’tan takip edin.