UNICEF Поранешна Југословенска Република Македонија - Кампањи - #ДецатаПреземаат

Кампањи

Кампањи

Патот е краток до детски додаток

Фер родител, фер дете - Позитивно родителство за среќни и успешни деца

Квалитетно образование - за раст, резултати и подобра иднина

#ДецатаПреземаат

Биди фер - за детство без пречки

Првите моменти се важни - кампања за ран детски развој

Кампањата на УНИЦЕФ #ЗаПравиченСвет

Почит за различностите и мултикултурализам во програмите за ран детски развој

Детските права не се паднати од Марс

На секое дете му треба семејство

 

#ДецатаПреземаат

Вклучете се во Светскиот ден на детето - 20 Ноември

Ова е ден за децата, од децата, кои во целиот свет ќе помогнат да се спасат детски животи, ќе се борат за своите права и за да им се помогне да го исполнат својот потенцијал.

Ова е #ДецатаПреземаат #ДецатаГиПреземаатУчилиштата |
(#KidsTakeOver #KidsTakeOverSchools)

Тоа ќе биде забавен ден со сериозна порака. Децата во светот ќе „преземат“ видни улоги за да фрлат светлина врз најгорливите предизвици со кои се соочува нивната генерација. Нашата земја се приклучува кон иницијативата преку поттикнување на училиштата да организираат активности наречени #ДецатаГиПреземаатУчилиштата.

На овој светски Ден на децата, децата ќе управуваат со училиштата.

Ги поттикнуваме децата да ги „преземат“ часовите и парламентите, да го кренат својот глас, да помогнат да се спасат детски животи и да се борат за своите права со кои ќе им се помогне да го достигнат својот целосен потенцијал. Има многу начини децата да се вклучат.

Симнете го логото

Погледнете го пакетот за активирање на училиштата

Упатства за училиштата #ДецатаГиПреземаатУчилиштата на англиски македонски албански турски

Упатства за училиштата околу Конвенцијата на ОН за правата на детето на англиски македонски албански турски

Дел 1 Подготовка за час на англиски македонски албански турски

Препорачана Активност 1: Бидете креативни! Составете заедно расказ, слика или видео-клип со идеи за тоа како светот да стане подобар за децата на англиски македонски албански турски

Препорачана Активност 2: Дизајнирајте емотикон за Светскиот ден на детето на англиски македонски албански турски

Препорачана Активност 3: Учествувајте во забавна групна фитнес-вежба преку линкот со официјалниот музички спот за Светскиот ден на детето на англиски македонски албански турски

 

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children