UNICEF poziva Beograđane i Novosađane da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

06 Jun 2018
Devojčica sa daunovim sindromom u igri sa loptom
UNICEF Srbija/2013/Pirozzi

Beograd i Novi Sad, 6. jun 2018. – Početkom juna građani Beograda i Novog Sada će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune za JKP ,,Infostan’’ ili JKP ,,Informatika’’.

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program Sport za sve. Kroz ovaj program UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport.

,,U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najugroženijim članovima društva. Ova deca suočavaju se sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje. Samo zajedničkim snagama ovo možemo da promenimo’’ izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a, pozivajući sve zainteresovane Beograđane i Novosađane da podrže ovu jednokratnu akciju.

UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju.

Posle Beograda program Sport za sve realizuje se u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.