Zaštita prava deteta na lokalu zajedničkim snagama

20 Decembar 2018
Ministar Branko Ružić i direktorka UNICEF-a Regina De Dominicis
UNICEF Srbija/2018/Prohaska

Beograd, 20. decembar 2018 – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić primio je direktorku UNICEF-a u Srbiji Reginu De Dominicis.

Ovom prilikom ministar je izjavio da će strategija decentralizacije obuhvatiti zaštitu i unapređenje prava deteta i mladih i istakao da očekuje stručnu podršku UNICEF-a u Srbiji već početkom sledeće godine.

Direktorka UNICEF-a je istakla da je važno ulagati u predškolsko obrazovanje, posebno imajući u vidu pojedine nalaze koji kažu da se na svaki uložen dolar vrati 13.

Rekla je i da je za prave efekte važno da se lokalne samouprave umreže za adekvatnije ostvarivanje prava dece na obrazovanje, posebno one iz ugroženih i ranjivih grupa.

Ministar Ružić je dodao i da su kroz Budžetski fond za lokal Ministarstva podržane brojne predškolske ustanove, kako bi se proširio njihov kapacitet, kao i da su napravljene elektronske usluge koje imaju za cilj olakšavanje roditeljima prijavu novorođenčeta i upis dece u vrtić.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.