Vlada Republike Srbije pristupa globalnom partnerstvu za okončanje nasilja nad decom

19 Novembar 2018
Ministar Zoran Đorđević i Regina De Dominicis
UNICEF Srbija/2018/Prohaska

Beograd, 19. novembar - Danas se ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obavezao da će Vlada Republike Srbije pristupiti globalnom partnerstvu za okončanje nasilja nad decom.

Ministar je rekao da je ovo velika stvar za Srbiju.

“Zajedničkim aktivnostima u narednom periodu moramo da iskorenimo nasilje nad decom, jer to je veoma važno za našu zemlju, ali i za ceo svet. Očekujem velike pomake u narednim godinama. Srbija je napredovala u mnogim oblastima i činila velike korake, zato verujem da ćemo uspeti da budemo primer i drugim zemljama kada je u pitanju borba protiv nasilja nad decom“, poručio je ministar Đorđević i zahvalio UNICEF-u na podršci. 

Događaju je prisustvovala i direktorka UNICEF-a, Regina De Dominicis koja je istakla da se Vlada Srbije ovom odlukom pridružila globalnom partnerstvu koje će se boriti protiv nasilja nad decom.

„Od svih nas zavisi da li ćemo biti samo posmatrači ili ćemo uložiti napore da rešimo problem nasilja nad decom. Danas je Srbija odlučila da preduzme akciju i na tome joj čestitam. Rezultat naših zajedničkih aktivnosti biće usvajanje nove Nacionalne strategije za prevenciju zaštite dece od nasilja koju je Vlada Srbije pripremila uz podršku UNICEF-a“, rekla je Regina De Dominicis.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.