UNICEF pozvao građane da se kroz redovne mesečne donacije priključe promenama za decu

20 Novembar 2019
Fejseri u tržnom centru
UNICEF Srbija/2019/Vaš

Beograd, 20. novembar 2019 - Kroz brojne aktivnosti, kao i svakog 20. novembra, UNICEF u Srbiji je jubilarni  30. put obeležio godišnjicu donošenja Konvencije o pravima deteta - Svetski dan deteta.

UNICEF je danas obradovao brojnu decu i njihove roditelje balonima i simboličnim poklonima sa ciljem da skrene pažnju na važnost poštovanja dečijih prava.

Sa njima su se družili UNICEF-ovi „fejseri“ koji su roditelje upoznali sa postignutim rezultatima organizacije u ovoj godini, uz poziv svima da se priključe promenama za decu kroz redovne mesečne donacije.

Tokom tri decenije od usvajanja Konvencije o pravima deteta, puno toga je urađeno. Ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije novi su globalni izazovi na koje treba odgovoriti jer potpuno menjaju detinjstva.

Kao najosetljivija kategorija u svakom društvu, deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava. 

Da saznate kako i Vi možete da se priključite i pomognete da svako dete ima najbolje uslove za odrastanje posetite Klub prijatelja UNICEF-a i pomozite UNICEF-u u ostvarenju ove misije. 
 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.