UNICEF-ovi štandovi u Novom Sadu

19 oktobar 2018
Fejseri u tržnom centru
UNICEF Srbija/2018

Novi Sad, 19. oktobar 2018 -  UNICEF u Novom Sadu daje podršku programima koji omogućavaju da se sva deca, i ona najugroženija, bave sportom i razvijaju svoje fizičke i psihičke potencijale, da se razvojni problemi uoče na najranijem uzrastu, da sva deca imaju jednake šanse za učenje od predškolskog uzrasta, da se deca i njihovi roditelji osposobe da bezbedno i kreativno koriste internet i digitalne tehnologije…. 

Od sada će i građani i građanke Novog Sada moći da doprinesu radu UNICEF-a za dobrobit dece.

Na vidno obeleženim štandovima u tržnom centru BIG mogu da dobiju detaljnije informacije o programima koji se sprovode u Srbiji i da se uključe u Klub prijatelja UNICEF-a. 

“Klub prijatelja UNICEF-a sada ima preko 23,000 članova koji svojim mesečnim donacijama pomažu programe za decu Srbije koje UNICEF sprovodi u našoj zemlji. Uz podršku tržnog centra BIG i bankarskog sektora, Novosađani sada mogu da  postanu članovi našeg Kluba i pomognu da sva deca dobiju  optimalne uslove za rast i razvoj.

Program ‘Sport za sve’, razvojna savetovališta pri domovima zdravlja, ‘Bezbedan internet za celu porodicu’, unapređenje jedinica za neonatologiju, samo su neki od programa koji se sprovode na području Novog Sada. Verujemo da postoji veliki broj ljudi koji želi da bude deo tima koji aktivno učestvuje u stvaranju srećnog detinjstva za svu našu decu”, istakla je Vesna Savić Đukić, šefica odseka za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF-u u Srbiji.

UNICEF se finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca.

U Srbiji UNICEF sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe usmerene na podršku državnim institucijama u obezbeđivanju zdravog odrastanja svakog deteta, optimalan razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajuću socijalnu zaštitu dece i porodica, kao i uključivanje ugrožene i marginalizovane dece i adolescenata u društvo. 
 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.