UNICEF-ove predstavnice na regionalnoj konferenciji “Djeca u medijskom okruženju”

14 Septembar 2018
Učesnice konferencije
UNICEF/2018

Sarajevo, 14. septembar 2018 - Predstavnice UNICEF-ovih komunikacijskih timova iz Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske su sa medijskim stručnjacima i praktičarima, na regionalnoj konferenciji “Djeca u medijskom okruženju” održanoj u Sarajevu, razmenile znanja i iskustva o stvaranju medijskih sadržaja „u najboljem interesu deteta“.

Konferencija “Djeca u medijskom okruženju” održana je sa ciljem jačanja regionalne platforme za medijske profesionalce, stručnjake, praktičare i aktiviste, te organizacija i institucija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, angažovane u definisanju i zaštiti najboljeg interesa deteta u medijima.

Učesnici i sagovornice razmenili su relevantna iskustva za zaštitu i unapređenje prava deteta u medijima.

Tokom konferencije diskutovalo se o definisanju zajedničkih preporuka i predanosti akcijskim tačkama za poboljšanje medijske situacije u ostvarivanju najboljeg interesa deteta, kao i o načinima na koji se mogu prikupiti doprinosi za novo prošireno izdanje publikacije “Mediji u najboljem interesu deteta: pregled znanja i iskustava za kreatore medijskih sadržaja.”

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.