UNICEF i SGA predstavljaju program o odgovornom gejmingu i deci

Događaj možete pratiti u direktnom online prenosu, a registracija je obavezna.

29 Maj 2021

U sredu, 2. juna sa početkom u 18 časova, UNICEF u Srbiji i SGA organizuju prvu u nizu konferencija koje će se baviti uticajem gejming industrije na decu i mlade. Konferencije su deo saradnje u okviru strateškog partnerstva koje su SGA i UNICEF započeli prošlog meseca.

Događaj možete pratiti u direktnom online prenosu, a registracija je obavezna.

Kako deca i mladi u Srbiji gejmuju?

Kakva su im iskustva na digitalnom igralištu?

Koje su im preporuke za gejming industriju?

Odgovore na ova pitanja daće učesnici konferencije Deca i gejming industrija: mogućnosti i izazovi, koju zajednički organizuju Srpska asocijacija industrije video igara (SGA) i UNICEF.

KOVID-19 je prouzrokovao eksploziju u onlajn gejmingu među svim starosnim grupama, ukazujući da je gejming postao centralni element zabave 21. veka i jedna od najbrže rastućih industrija u svetu. Gejming daje deci priliku da se povežu sa prijateljima širom sveta, da nauče da sarađuju sa drugima, steknu nove veštine i da se lepo zabave. Međutim, kao i kod drugih onlajn aktivnosti u kojima učestvuju deca, tokom gejminga mogu se doživeti i negativna iskustva. Zbog toga gejming kompanije imaju odgovornost da oblikuju svoje platforme tako da maksimiziraju pozitivne i da svedu na minimum negativne uticaje na decu.

Srpska gejming industrija tokom poslednjih nekoliko godina beleži snažan rast od više od 20% na godišnjem nivou, dok je broj uspešnih domaćih kompanija sve veći. Obraćanje pažnje na zaštitu prava najmlađih igrača i na društvene aspekte gejminga govori o sazrevanju relativno mladog domaćeg gejming ekosistema, kao i same industrije. U okviru novouspostavljene partnerske saradnje, biće predstavljene najbolje evropske i svetske prakse i istraživanja iz pomenute oblasti, uz učešće gostiju iz relevantnih međunarodnih organizacija.

Na konferenciji će biti predstavljeno i prvo nacionalno istraživanje o uticaju gejming industrije na decu koje je sproveo UNICEF putem svoje U-Report platforme, a na osnovu svojih “Preporuka za onlajn gejming industriju o njenom uticaju na decu”. Uz specijalnog gosta iz jedne od istaknutih evropskih organizacija koje se bave ovom temom, kao i predstavnice UNICEF-a za korporativna partnerstva, dečija prava i biznis, na konferenciji će učešće uzeti i predstavnici industrije, psiholozi i mladi igrači.

Više detalja o temama, govornicima i panelistima iz svetskog i domaćeg gejming ekosistema je u agendi koja sledi, a događaj čiji je domaćin kompanija Nordeus moći će da se prati u direktnom online prenosu putem Zoom platforme..

Registracije su otvorene!

AGENDA I UČESNICI

Kontakti za medije.

UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.