Učenje za 21. vek

besplatne radionice programiranja za decu u 12 gradova u Srbiji

31 oktobar 2019
Učenje za 21. vek
StartIt

„Učenje za 21. vek” su besplatne radionice programiranja robotića koje sprovodi Startit, deo udruženja SEE ICT, u partnerstvu sa UNICEF-om u Srbiji, a uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Deca uzrasta od 11 do 14 godina će kroz radionice steći  osnovna znanja o programiranju, kao i da na prilagođen način samostalno upravljaju robotima. 

Radionice će se odvijati u 12 gradova u Srbiji —Pančevu, Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Novom Pazaru, Čačku, Inđiji, Kragujevcu, Nišu, Šapcu, Vršcu  i Zrenjaninu

Pozivamo vas da podstaknete adolescente iz vaše mreže da se prijave na „Učenje za 21. vek”, radionice programiranja robotića, kao i da proširite informaciju jer nam je cilj da dosegnemo do što većeg broja dece, a posebno do onih koji nemaju česte prilike za ovakve aktivnosti.

Zbog izmenjenih okolnosti, nastalih kao posledica pandemije korona virusa, pripremamo novi raspored i gradove koje ćemo posetiti od jeseni. Nastavite da pratite novosti o radionicama i programu na vebsajtu Startita.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.