UNICEF-ov panel "Tvoj glas je važan" na Balkan Tube Fest-u

U panelu su učestvovali poznati YouTuberi Anna Lazarević, Nemanja Arsić – Cone, Dušan Trifunović – Duksa, Anastasija Grujić, Braco Gajić i Nedim Lepić.

30 Septembar 2019
Panel
UNICEF Srbija/2019/Kovačević

Beograd, 29. septembar 2019 – U nedelju 29. septembra održana je UNICEF-ova panel diskusija “Tvoj glas je važan” na Balkan Tube Fest-u.

Diskusiju je moderirala Stanislava Vučković, rukovoditeljka programa za razvoj adolescenata i mladih u UNICEF-u u Srbiji, a u panelu su učestvovali poznati YouTuberi i influenseri Anna Lazarević, Nemanja Arsić – Cone, Dušan Trifunović – Duksa, Anastasija Grujić, Braco Gajić i Nedim Lepić.

Panelisti su razgovarali o pravima dece, zašto je glas dece i mladih važan, kao i kako influenseri, kroz deljenje pravih vrednosti, mogu da utiču na promene u svom okruženju.

YouTuberi su istakli da je podrška među vršnjacima veoma važna i da je potrebno da oni daju dobar primer mladima koji ih prate. Smatraju da društvene mreže treba da se koriste na pravi način, da nije bitan broj lajkova na objavama, već da objave prenose prave vrednosti.

"Važno je voleti sebe, raditi na sebi i ne obazirati se na negativne onlajn komentare."

"Važno je voleti sebe, raditi na sebi i ne obazirati se na negativne komentare koji se dešavaju onlajn. Posvetite se nekom hobiju, čitajte knjige, družite se i ne upuštajte se u rasprave na internetu", rekle su Anastasija Grujić i Anna Lazarević. 

Većina sagovornika je u nekom trenutku prisustvovala vršnjačkom nasilju.

Na panelu su poručili da ne treba okretati glavu kada se nasilje desi, već da moramo da pružimo podršku i zaustavimo nasilje.

Zaključak panela je da deca ne znaju koja su sve njihova prava i da je neophodno da se više o njima govori. 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.