„Trči, čini dobro“: 250.000 dinara za inkluzivna dečija igrališta u Beogradu i Ćićevcu

14 April 2019
Učesnici trke
UNICEF Srbija/2019/Vaš

Beograd, 14. april 2019 – Na upravo završenom Beogradskom maratonu, predstavnici UNICEF-a su zajedno sa zaposlenima iz Telenora i Telenor banke učestvovali u Trci zadovoljstva pod sloganom „Trči, čini dobro“ za izgradnju inkluzivnih dečijih igrališta. 

UNICEF je u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB), započeo izgradnju inkluzivnih igrališta u Beogradu i Ćićevcu.

Ova igrališta će koristiti  najmanje 1.000 dece sa i bez smetnji u razvoju i njihove porodice. Specijalno prilagođen prostor omogućiće deci da se igraju, bave sportom,  sklapaju prijateljstva i uče o poštovanju različitosti.

Telenorov tim na maratonu sastojao se od 250 zaposlenih i članova njihovih porodica. Kompanija je donirala 200 dinara za svaki pretrčani kilometar u Trci zadovoljstva, pa je ukupno prikupljeno 250 hiljada dinara  za inkluzivna igrališta.

„Maraton je sjajna prilika da podsetimo da sport ima moć da ujedini ljude iz različitih etničkih, kulturnih i socio-ekonomskih sredina oko zajedničke plemenite ideje – podrške onima kojima je  pomoć  potrebna. Izgradnjom inkluzivnih igrališta pravimo korak napred ka stvaranju inkluzivnog društva”, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji, Ređina De Dominićis.

UNICEF-ovi fejseri takođe su bili deo maratona pa su svi trkači pre i nakon trka imali priliku da postanu deo Kluba prijatelja UNICEF-a i tako pomognu ovom i drugim programima koje sprovodi UNICEF u Srbiji. 

„Trči, čini dobro je kampanja koja se nadovezuje na celokupan slogan ovogodišnjeg Beogradskog maratona i Trku dobrote – Trči, uživaj, pomozi nekome. Maraton je idealna prilika da je  zajednički iskoristimo kao platformu za dobročinstvo i podršku onima kojima je to potrebno, kao i da promovišemo inkluziju i ravnopravne uslove za sve”,  rekla je Jelena Radivojević, stručna saradnica Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.