Na Tom:Belgrade Mejkatonu predstavljeno 9 novih rešenja za svakodnevne probleme osoba s invaliditetom

21 Novembar 2019
Mejkaton
TOM: Beograd

Beograd, 20. novembar 2019 - TOM:Belgrade Mejkaton radionica održana je u organizaciji kompanije 3D Republika u prostorijama Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Okupila je  9 timova sastavljenih od po jednog poznavaoca potreba osoba sa invaliditetom i više mejkera, mladih inovatora sa izraženim motivom za rešavanje problema, mašinskih inženjera, inženjera elektrotehnike, industrijskih dizajnera, itd.

TOM:Belgrade deo je globalnog neprofitnog pokreta inovatora koji su posvećeni kreiranju pristupačnih rešenja za svakodnevne probleme osoba s invaliditetom, koji se odvija trodnevnoj radionici – mejkatonu.

Nešto više od 30 ljudi osmišljavalo je i izrađivalo prototipe rešenja za postavljene izazove. Među njima našli su se i pomagala za slepe i slabovide, udlaga za stopalo, dizalica za ulaženje u automobil, specijalna fotelja, itd.

Radionica  je održana uz podršku UNICEF-a, Naučno-tehnološkog parka Beograd, Ambasade Holandije, Ambasade Izraela i kompanija Ultimaker, Polyhedra, Highbreed systems, Consulting M i CarGo.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.