Teniski rekreativci prikupili 300.000 dinara na humanitarnom teniskom turniru za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

04 Jun 2018
FEFA Open 2018
UNICEF Srbija/2018

Beograd, 4. jun 2018. – Teniski rekreativci su proteklog vikenda tokom FEFA Open turnira prikupili preko 300.000 dinara za UNICEF-ov program „Sport za sve“, koji će pomoći da se sportske inkluzivne aktivnosti organizuju u dodatnim opštinama u Srbiji.

Naš proslavljeni teniser Janko Tipsarević bio je domaćin turnira, a najbolje teniske rekreativce pozdravili su i ostali članovi Davis Cup reprezentacije, Viktor Troicki, Filip Krainović, bivši i sadašnji selektor Bogdan Obradović i Nenad Zimonjić, kao i odbojkaš Ivan Miljković.

Pobednici humanitarnog turnira koji se održava 11. godinu za redom su Andrija Graovac, u muškoj konkurenciji, Maša Antonijević u ženskoj, i kompanija Foka u korporativnom delu.

„UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju. Veliko hvala brojnim
pojedincima i kompanijama koji su učestovali u ovom turniru, samo zajedničkim snagama možemo da napravimo promenu za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koja se nalaze među najugroženijim članovima društva”, izjavila je Vesna Savić Đukić.

“Studenti FEFA fakulteta na ovaj način žele da doprinesu stvaranju bolje budućnosti za svako dete u Srbiji. Mi verujemo u jednaka prava i šanse za svu decu. Zahvalni smo svim sponzorima, učesnicima i poslovnim partnerima koji su kroz učešće na FEFA Openu doprineli za
bolje sutra dece sa smetnjama u razvoju”, izjavila je studentkinja Petra Kuzmanović.

Cilj programa „Sport za sve“ je podrška socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport. Realizacija programa je ove godine započela u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani, a uskoro će se uključiti i Novi Sad.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-u, Twitter-u, YouTube-u, Instagram-u i LinkedIn-u.