Savez ekonomista Srbije donirao 230 000 dinara za programe UNICEF-a

02 April 2018
Devojčica u vrtiću se smeje i igra sa vršnjacima
UNICEF Srbija/2016/Bičanski

Beograd, 2. april 2018 – Savez ekonomista Srbije donirao je 230 000 dinara za programe koje UNICEF sprovodi u Srbiji.

„Želimo da promovišemo teme koje su važne za celokupni društveni razvoj, ne samo za ekonomski progres. Stvaranje dobrih ekonomskih uslova i stvaranje boljeg sveta za decu su osnovna za dugoročni uspeh i održivi razvoj“, rekao je predsednik Saveza ekonomista, Aleksandra Vlahović, i pozvao „sve pojedince, i naše uspešne kompanije da se svi zajedno priključimo Klubu prijatelja UNICEF-a i na taj način donacijama pomognemo decu u Srbiji“.

Saradnja Saveza ekonomista Srbije i UNICEF-a započela je na ovogodišnjem 25. Kopaonik biznis forumu koji je okupio više od 1200 učesnika. Tom prilikom je veliki broj preduzetnika i kompanija podržao UNICEF kroz Klub prijatelja UNICEF-a i redovne mesečne donacije.

Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji, zahvalio je Savezu ekonomista Srbije za donaciju koja će biti usmerena na sprovođenje programa UNICEF-a u Srbiji.

Podrška privrednog sektora je neprocenjiva za UNICEF.

„Podrška privrednog sektora je neprocenjiva za UNICEF. Ulaganje u decu podstiče stvaranje ravnopravnog i inkluzivnog društva i omogućava da više ljudi efikasno učestvuje u ekonomskom razvoju zemlje. Naš cilj je da se kroz kvalitetno i inkluzivno obrazovanje i kroz pristup kvalitetnim i inkluzivnim uslugama u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti stvore jednake šanse za svako dete u Srbiji. Samo zdravo i obrazovano dete koje živi u porodičnom okruženju može da napreduje i da doprinese boljoj produktivnosti i ekonomskom progresu zemlje“, rekao je Saint-Lot.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.