Saradnja Beograda i UNICEF-a za bolji život dece

11 Jul 2019
Regina De Dominićis i Zoran Radojičić tokom potpisivanja Memoranduma
UNICEF Srbija/2019

Beograd, 11. jul 2019 - Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina de Dominićis potpisali su danas Memorandum o razumevanju između Grada Beograda i UNICEF-a. 

"U prethodnim godinama imali smo puno zajedničkih projekata, od kojih je jedan iz domena neonatologije i dalje u toku. Zajedno smo radili i na sprečavanju vršnjačkog nasilja, što je takođe veoma značajna oblast. Takođe je važno da imamo podršku međunarodnih partnera za ta pitanja. Verujem da ćemo i u narednom periodu sarađivati, a Memorandum koji smo danas potpisali otvara nove mogućnosti za saradnju – rekao je Radojičić.  

"Od velikog značaja su i projekti koji se tiču zdrave ishrane dece, što je globalni problem čijim se rešavanjem pozitivno utiče na zdravlje dece. Uvek su aktuelni problemi zloupotrebe i korišćenja psihoaktivnih supstanci, i svi projekti iz tog domena su za nas veoma bitni i verujem da ćemo zajednički raditi na njihovom rešavanju. Tokom poslednjih nekoliko sastanaka govorili smo i o povećanju broja dečjih igrališta, o njihovom prilagođavanju deci sa smetnjama u razvoju. UNICEF planira da otvori jedno takvo igrališe na Adi Ciganliji, što je takođe primer dobre saradnje i načina na koji deci možemo da ponudimo dobre uslove za pravilan razvoj", rekao je gradonačelnik.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina de Dominićis je naglasila da danas potpisani Memorandum govori o posvećenosti Grada Beograda da izgradi ravnopravnije društvo koje će raditi u interesu svakog deteta. 

"U našem akcionom planu smo predvideli zajedničke aktivnosti sa resornim ministarstvima u oblastima inkluzivnog obrazovanja, predškolskog obrazovanja, razvoja u ranom detinjstvu i izgradnje inkluzivnih igrališta. Beograd se zalaže da decu stavi u središte urbanog planiranja kako bi proširio i poboljšao usluge za sve", rekla je Ređina de Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji. 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.