Respiratori za Urgentni centar KC Vojvodine od UNICEF-a

04 Jun 2020
Respiratori za Urgentni centar KC Vojvodine od UNICEF-a
UnicEF Srbija/2020/Shubuckl

Novi Sad, 04. jun 2020– UNICEF u Srbiji je danas, u saradnji sa donatorima, isporučio četiri respiratora  Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine koji će biti od značaja za pacijente ove ustanove, kako u trenutnoj situaciji izazvanoj virusom korona, tako i ubuduće.

Nabavka ovih respiratora omogućena je zahvaljujući Udruženju reciklera Srbije.

“Zahvalna sam što su naše Udruženje i naši članovi bili u prilici da podrže UNICEF u nabavci najsavremenije opreme za naš zdravstveni sistem. Verujem u snagu dobra, jer samo zajedno možemo sve da prebrodimo”, izjavila je Suzana Obradović, generalna sekretarka Udruženja reciklera Srbije.

Šefica sektora za saradnju sa privatnim sektorom UNICEF-a u Srbiji Vesna Savić Đukić  je zahvalila donatorima i istakla:

“Veoma sam srećna što sam danas imala priliku da upoznam heroje KC Vojvodina, na čelu sa njihovom direktorkom, koji od početka krize spašavaju živote najugroženijih pacijenata pogođenih COVID-19 virusom. UNICEF nastoji da u saradnji sa Vladom obezbedi svu neophodnu podršku kako bi se izborili sa posledicama pandemije. Veliku zahvalnost dugujemo našim donatorima, predstavnicima poslovne zajednice koja se, uprkos brojnim izazovima sa kojima se i privreda suočava, odazvala našem apelu i pomogla da obezbedimo najkvalitetniju opremu za naš zdravstveni sistem“.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokićizrazila je zahvalnost UNICEF-u za donaciju respiratora zdravstvenom sistemu u Vojvodini i Republici Srbiji.

„Veliko hvala UNICEF-u i svim donatorima privatnog sektora koji su pomogli realizaciju ovog projekta. Ovi respiratori će biti od velikog značaja za dalji rad naše ustanove. Klinički centar Vojvodine je u prethodnim mesecima aktivno učestvovao, a i sada učestvuje, kao COVID bolnica u zbrinjavanju i lečenju pacijenata sa kovid pozitivnom infekcijom jer još uvek traje epidemija korona virusa”, dodala je direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Uz pomoć velikog broja donatora, UNICEF je od početka zdravstvene krize prouzrokovane novim virusom korona obezbedio - 50 Draeger respiratora, 61 protokomer kiseonika i pulsni oksimetar za najugroženije pacijente, 71.900 hirurških rukavica, 5.200 zaštitnih kecelja, 25.116 zaštitnih ogrtača, 99.950 hirurških maski, 1.549 skafandera, 5.376 vizira, 9.000 maski N95 za zdravstvene radnike koji su na prvoj liniji odbrane od bolesti, kao i 7.000 higijenskih paketa za najugroženije porodice kako bi se sprečilo širenje COVID-19.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.