Regina De Dominicis, nova direktorka UNICEF-a u Srbiji

29 Avgust 2018
Regina De Dominicis
UNICEF/2018

Beograd, 29. avgust 2018 –  Gospođa Regina De Dominicis (Ređina De Dominićis) je 23. avgusta 2018. godine preuzela dužnost direktorke UNICEF-a u Republici Srbiji.

Do preuzimanja dužnosti u Srbiji,  bila je direktorka UNICEF-a u Maroku, gde je radila na proširenju programa koji su usmereni na razvoj u ranom detinjstvu, adolescente i mlade. Tokom svog mandata, obezbedila je značajne resurse i intenzivirala saradnju na programima “Jug-Jug”, posebno u oblasti ranog razvoja dece. 

Pre Maroka, radila je u Turskoj na poziciji zamenice direktora gde je imala važnu ulogu i u razvoju strateškog partnerstva sa Evropskom unijom za region Evrope i centralne Azije.

Gospođa De Dominicis je takođe radila u Evropskoj komisiji u Crnoj Gori gde je rukovodila programima u oblastima reformi ljudskih prava, vladavine prava, javne uprave i pravosuđa, kao i modernizacije obrazovnih sistema.

Tokom ovog perioda, radila je i na Kosovu* u sektoru za vanredne situacije, u okviru programa Evropske agencije za rekonstrukciju za decentralizaciju socijalne zaštite.

Gospođa De Dominicis ima radnog iskustva u odnosima s javnošću i društveno odgovornom poslovanju u privatnom sektoru u Kanadi.

Nakon što je doktorirala na Fakultetu političkih nauka na Unverzitetu LUISS u Rimu, specijalizovala se za evropske studije na Evropskom koledžu u Evropi, gde je 1999. godine magistrirala.

Gospođa Regina De Dominicis je u Srbiju došla sa mužem i ćerkom.

 

*Kosovu prema Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999).

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.