Vebinar „Od igre se raste kao od spanaća“ otvara UNICEF-ovu onlajn školu roditeljstva

26 Jun 2021
„Od igre se raste kao od spanaća“ vebinar otvara  UNICEF-u onlajn školu roditeljstva
UNICEF Srbija/2021

Beograd, 26. jun 2021. – UNICEF pokreće onlajn školu roditeljstva - serijal vebinara i onlajn razgovora sa roditeljima o ključnim temama roditeljstva i odrastanja malog deteta.

Prvi vebinar za roditelje na temu „Od igre se raste kao od spanaća“ će se održati 1. jula 2021. godine, s početkom u 18. časova i trajaće 90 minuta.

Svi zainteresovani mogu da prate vebinar putem YouTube kanala i Facebook stranice UNICEF Srbija.

Učesnice su:

Nevenka Žegarac, profesorka na Fakultetu političkih nauka, Odeljenje za socijalni rad i socijalnu politiku Univerziteta u Beogradu

Jelena Branković, psihološkinja i koordinatorka Centra za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima Harmonija u Novom Sadu

Milena Kostić, mama petoro dece i autorka bloga ~Mama iz magareće klupe~ iz Novog Sada

Prvi vebinar je posvećen vrednostima i prednostima zajedničke igre sa decom kroz dnevne rutine, dok će predstojeći vebinari obraditi teme kao što su: ljubav i povezanost deteta i roditelja, kako se razvija dečiji mozak, kako prvi dani života boje odrastanje i život deteta, kako da I tata i mama budu jednaki u roditeljstvu, kako se nositi sa roditeljskim stresom, kako čuvamo roditelje i negujemo roditeljstvo, igra kao saveznik u vaspitanju dece, i slične teme koje roditelji predlože.

Škola roditeljstva se  pokreće u okviru Programa podrške podsticajnom roditeljstvu kroz igru, koji sprovodi UNICEF u saradnji sa Vladom Republike Srbije, uz podršku LEGO Fondacije.

Jedno od osnovnih polazišta ovog programa je da je samo osnažen i podržan roditelj spreman i spretan za sve ono što su pretpostavke i preduslovi podsticajnog roditeljstva. Kako bi se odgovorilo na novonastale prioritete u našoj zemlji, ovaj program smešta u fokus intervencije i brigu o mentalnom zdravlju i emocionalne dobrobiti roditelja. Poseban naglasak je na moći igre i jačanja roditeljske responzivnosti, odnosno sposobnosti roditelja da na najbolji način odgovore na potrebe dece i da stvaraju prilike za ostvarenje razvojnih potencijala deteta.

Na vebinaru će biti obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.

Molimo vas da  svoje učešće na vebinaru prijavite putem sledećeg linka.

 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.