Prijavite se za drugu regionalnu UPSHIFT radionicu

12 Februar 2020
UPSHIFT radionica
UNICEF
  • Imaš li između 16 i 24 godine?
  • Prepoznaješ li problem u svom okruženju?
  • I, najbitnije, želiš li da preduzmeš nešto u vezi sa njim? (uz našu malu pomoć u vidu mentorstva i 2,000 evra)

Ukoliko je odgovor na sva tri pitanja DA, onda će te zanimati ono što smo spremili za tebe.

Zajednički regionalni program “Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Druga regionalna UPSHIFT radionica, održaće se u hotelu Palas, u Petrovcu na moru, od 5. do 8. marta.

Ukoliko verujete u pravdu i jednake mogućnosti za sve, i ukoliko smatrate da problem nije dovoljno samo uočiti, već i na njemu raditi, ovo je način da se uhvatite u koštac sa kulturološkim razlikama i drugim problemima kojima želite da stanete na kraj.

U okviru ovog programa, Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” realizuje sjajnu regionalnu UPSHIFT radionicu na kojoj možeš učestvovati baš ti!

Prijavljivanje je prilično jednostavno. Sve što treba da uradiš jeste da okupiš svoj tim (2 ili 3 člana) i da:

  1. Prepoznaš problem u svojoj lokalnoj zajednici,
  2. Identifikuješ lokalne i regionalne faktore koji utiču na ovaj problem,
  3. Razmisliš da li bi, i na koji način, rešavanje tog problema moglo da pomogne u jačanju društvene kohezije među mladima (počevši od tvoje zajednice pa do regiona),
  4. Popuniš jednostavnu online prijavu.

Do sada je održana jedna regionalna UPSHIFT radionica. Dok su neki od vaših vršnjaka prepoznali ugroženost pčela i prekomernog odlaganja plastičnog otpada na divljim deponijama, drugi su se bavili nepostojanjem adekvatnih igrališta za decu sa smetnjama u razvoju i stvaranjem što većeg broja prilika za mlade umetnike. Većina ovih projekata je u pripremi i biće realizovana u narednom periodu. A sada je red na vas!

Druga regionalna UPSHIFT radionica, održaće se u Crnoj Gori, od 5. do 8. marta. Učesnici se prijavljuju u timovima od 2 do 3 člana.

Vaš tim, nakon što stignete na radionicu, zavisno od toga iz koje ste države i kakav ste problem prijavili, biće spojen sa drugim timom iz Bosne i Hercegovine, Srbije ili Crne Gore, sa kojim ćete zajedno raditi na problemu.

Saznajte više na sajtu Kreaktivatora ovde.

Svakom timu biće dodijeljen mentor koji će vam pomoći da od prepoznatog problema dođete do inovativnog rešenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su vam potrebni za realizovanje vašeg projekta. Poslednjeg dana radionice, 10 timova će prezentovati svoja rešenja stručnom žiriju, a 5 njih će dobiti mentorsku i finansijsku podršku od ukupno 2000 eura.

Svi troškovi (prevoz, smeštaj, hrana) pokriveni su od strane organizatora.

Učesnici iz Srbije mogu biti iz sledećih okruga : Kolubarski okrug, Mačvanski okrug, Moravički okrug, Raški okrug i Zlatiborski okrug (opštine: Arilje, Bajina Bašta, Bogatić, Čačak, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Koceljevo, Kosjerić, Krupanj, Lajkovac, Ljig, Ljubovija, Loznica, Lučani, Mali Zvornik, Mionica, Nova Varos, Osečina, Požega, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin, Ub, Vladimirci, Vrnjačka Banja, Kraljevo, Novi Pazar, Šabac, Užice, Valjevo). 

Prijavite se na linku ovde.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, učesnici mogu biti iz: Bosansko-podrinjskog kantona, Hercegovačko – neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i kantona Sarajevo, kao i iz opština/gradova Berkovići, Bileća, Čajniče, Foča, Gacko, Istočno Sarajevo, Kalinovik, Ljubinje, Nevesinje, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Trebinje i Višegrad. Učesnici iz Crne Gore mogu biti iz svih opština.

Prijave se zatvaraju 23. februara i bitna napomena je da se mogu prijaviti i oni mladi koji su učestvovali na nekom od naših ranijih programa (UPSHIFT, Hakaton, Generation Unlimited izazov za mlade). Yay!

Timovima koji budu izabrani da učestvuju biće javljeno do 28. februara.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.