Predsednik Skupštine AP Vojvodine i direktorka UNICEF-a o produbljivanju saradnje

01 Februar 2019
Predsednik Skupštine AP Vojvodine i direktorka UNICEF-a
Skupština AP Vojvodine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Regina De Dominicis o modelima i mogućnostima za unapređenje saradnje i budućim zajedničkim aktivnostima.

Predsednik Pastor upoznao je direktorku UNICEF-a sa najznačajnijim programima koje Pokrajinska vlada i Skupština APV sprovode vezano za unapređenje prava i položaja dece i mladih u AP Vojvodini, kao i onih koje se odnose na socijalno i zdravstveno ugrožene grupe.

Oni su posebno razgovarali o značaju programa koji se sprovode vezano za inkluziju u obrazovanju, hraniteljstvo, rano otkrivanje bolesti kod dece i drugih. 

Direktorka UNICEF-a pohvalno se izrazila o ovim programima i naglasila da ova organizacija namerava da nastavi i proširi svoje aktivnosti u AP Vojvodini. 

Ona je predsednika Pastora upoznala sa inicijativama vezanim za obeležavanje velikog jubileja, 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti saradnje na obeležavanju ovog značajnog događaja, kao i mogućnosti bližeg upoznavanja resornih skupštinskih odbora i zainteresovanih poslanika sa programima i aktivnostima UNICEF-a u Srbiji.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.