Potpisan produžetak ugovora o saradnji UNICEF-a i nacionalne ambasadorke Ane Ivanović

03 oktobar 2017
Michel Saint-Lot i Ana Ivanović se rukuju nakon produžetke ugovora o saradnji
UNICEF Srbija/2017/Vaš

Beograd, 3. oktobar 2017 – Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a od 2007. godine, posetila je kancelariju UNICEF-a u Srbiji.

Tokom posete imala je priliku i da se upozna sa Afšan Kan, regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, sa kojom je razgovarala o radu UNICEF-a u Srbiji i narednim koracima koji će se preduzimati da bi svako dete u Srbiji ostvarilo sve svoje potencijale.

Ovom prilikom Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji, i Ana Ivanović potpisali su produženje ugovora o saradnji.

„Počastvovana sam što nastavljam saradnju sa UNICEF-om u Srbiji i što pružam svoj doprinos ostvarivanju prava za svako dete. Volim decu i znam koliko ljubavi, brige i zaštite je potrebno da bi deca rasla i bila srećna. Moj fokus će biti na podršci UNICEF-ovim inicijativama koje se bave prevencijom nasilja, obrazovanjem i osnaživanjem devojčica da prave izbore za sebe – izbore koji utiču na njihovo detinjstvo i njihovu budućnost “, rekla je Ana Ivanović.

„Privilegija je imati Anu Ivanović za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a u Srbiji. Tokom naše destogodišnje saradnje, Ana je pokazala posvećenost deci i pružala je dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja i obrazovanja, a pružila je pomoć i deci u vanrednim situacijama. Srećni smo što nastavljamo partnerstvo koje će obuhvatati zaštitu dece od nasilja, pogotovu rodno zasnovanog nasilja, i osnaživanje devojčica kroz obrazovanje da mogu da dostignu svoje potencijale“, izjavio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.