Pomozimo deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom da se igraju sa vršnjacima na inkluzivnim igralištima

20 Avgust 2019
Dete u igri na igralištu
UNICEF Srbija/Szabo

Beograd, 20. avgust 2019 –   UNICEF poziva stanovnike Beograda da pomognu izgradnju inkluzivnih igrališta za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji.

U avgustu je uz uplatnicu JKP „Infostan“ stigla i namenska uplatnica UNICEF-a na kojoj građani mogu da upišu željeni iznos donacije koja je namenjena izgradnji inkluzivnih igrališta u Srbiji.

Građani Beograda tako mogu da pomognu izgradnju inkluzivnih igrališta doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje su im stigle ovog meseca. 

UNICEF radi na izgradnji inkluzivnih igrališta na participativan način, uz učešće roditelja i lokalnih samouprava, kako bi igrališta sadržala adekvatne sprave i rekvizite koji će biti pristupačni za decu i njihove porodice i kako bi bila održiva.

Jedno od igrališta biće izgrađeno na Adi Ciganliji.

Inkluzivna igrališta obezbediće deci sa različitim tipovima fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju priliku da se igraju i imaju pozitivno iskustvo kroz učenje uz igru.

Najveća radost svakog deteta je mogućnost da se igra i socijalizuje sa drugom decom. 

UNICEF poziva sve Beograđane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti i da kroz donacije za izgradnju inkluzivnih igrališta učestvuju u stvaranju jednakih šansi za svako dete u našoj zemlji.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.