Podrška i pomoć Vlade radu UNICEF-a u Srbiji

05 Februar 2019
Regina De Dominicis i Ana Brnabić
Tanjug

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Regina De Dominicis o važnosti delovanja ovog fonda Ujedinjenih nacija u našoj zemlji i proširenju saradnje sa Vladom Srbije i nadležnim institucijama.

Brnabić je izrazila zahvalnost direktorki UNICEF-a na izuzetnom radu ove agencije na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava dece u našoj zemlji.

Dogovoreno je da će se dalje jačati partnerstvo između Vlade Republike Srbije i UNICEF-a, sa fokusom na reformu obrazovanja počevši od predškolskog i na izradi Nacionalnog plana akcije za decu. 

Srbija vodi odgovornu i humanu politiku u oblasti zaštite dece, što pokazuje, pre svega, kroz napore za unapređenje uslova za decu i mlade, posebno onih koji su ugroženi, istakla je De Dominicis.

Premijerka je izrazila uverenje da će UNICEF nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate na polju svog delovanja, dodajući da je Vlada Srbije spremna da pruži punu podršku i pomoć njihovom radu u Srbiji.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.