Počelo Istraživanje životnih iskustava u detinjstvu u Srbiji

21 Mart 2018
Dečak i devojčica se igraju pecanja u inkluzivnom vrtiću
UNICEF Srbija/2017/Pančić

Beograd, 21. mart 2018. – UNICEF, Institut za psohologiju pri filozofskom fakultetu u Beogradu i Institut za mentalno zdravlje iz Beograda su započeli Istraživanje životnih iskustava u detinjstvu u Srbiji. Istraživanje će biti sprovedeno od sredine marta do kraja juna ove godine.

Podaci se prikupljaju da bi se utvrdila učestalost nekih događaja i iskustava u detinjstvu koji mogu uticati na kasniji život. Istraživanje se sprovodi među osobama starosti 18-65 godina i poslužiće za planiranje daljih intervencija koje su usmerene na zaštitu dece od nasilja i pružanje podrške deci i porodicama.

Uspeh ovog značajnog i kompleksnog istraživanja zavisi od odziva ispitanika i njihove spremnosti da otvore vrata anketarima koji će na sebi imati vidno obeležje istraživanja i institucija koje ga sprovode.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.