Partnerstvo UNICEF-a i Vojvođanske banke

12 Jul 2017
Marinos Vathis i Michel Saint-Lot u poseti SOS Dečijem selu
UNICEF Srbija/2017/Prohaska

Beograd, 12. jul 2017 – Vojvođanska banka postala je član Kluba prijatelja UNICEF-a, čime je započeta strateška saradnja ove dve institucije na stvaranju boljih uslova za rast i razvoj dece u Srbiji. Početak partnerstva obeležen je zajedničkom posetom Michel Saint-Lota-a, direktora UNICEF-a u Srbiji i Marinosa Vathisa, predsednika Izvršnog odbora Vojvođanske banke Zdravstvenom centru Novi Sad i SOS Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, koje UNICEF podržava.

U okviru ove saradnje, Banka je svojim klijentima omogućila da postanu redovni donatori UNICEF-a i priključe se brzorastućem Klubu prijatelja ove organizacije, koji broji više od 8.000 članova.

Građani koji imaju račun u Vojvođanskoj banci već sada mogu da potpišu trajni nalog i da, svakoga meseca bez provizije, preusmeravaju željena sredstva za podršku programima UNICEF-a u Srbiji.

Aktiviranje ove usluge je besplatno i moguće na šalterima banke ili u nekom od tržnih cenatara u kojima se nalaze punktovi UNICEF-a.

„Veoma sam srećan kada vidim da se naši partneri, kao što je Vojvođanska banka, pridružuju Klubu prijateja UNICEF-a. Promene u korist dece možemo da ostvarimo jedino kada su svi akteri ujedinjeni –  da se za svako dete obezbedi najbolji početak života, da se za svako dete obezbedi dostupnost inkluzivnom obrazovanju i da se svakom detetu omogući odrastanje u bezbednom i stimulativnom porodičnom okruženju. 

Biznis sektor, javni sektor i građani, koji zajedno prepoznaju značaj ulaganja u najdragoceniji kapital koji bilo koja zemlja ima, a to su deca, su ključni da se ovakve promene i ostvare. Zahvaljujem Vojvođanskoj banci što se priključila Klubu prijatelja UNICEF-a, i što će svojim mesečnim donacijama podržavati naš rad u Srbiji. Vojvođanska banka je i svoje poslovanje prilagodila fleksibilnijim bankarskim uslugama kako bi i građani koji imaju račun u ovoj banci mogli na jednostavan način da se priključe zajednici odgovornih pojedinaca koji su posvećeni stvaranju boljih uslove za svako dete u Srbiji,” izjavio je  Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Marinos Vathis, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog početka saradnje sa UNICEF-om.

On je istakao da ove dve instucije povezuju duge tradicije, posvećenost ostvarenju dugoročnih ciljeva i snažan princip održivosti koji primenjuju u svakodnevnom poslovanju.

„Deca su članovi porodica naših zaposlenih, članovi zajednice u kojoj poslujemo. Oni su naši budući kadrovi i poslovni lideri. Generacije koje tek dolaze oblikovaće budućnost našeg poslovanja, ali i naših privatnih života. Bankarski sektor ima veliki posredan i neposredan uticaj na njih. Zbog toga je naša obaveza da pomognemo u stvaranju uslova u kojima svako dete može da razvije sve svoje potencijale i izgradi ,bolje sutra’ za svakoga od nas“, istakao je Vathis i dodao:

„Vojvođanska banka u svakom trenutku radi na velikom broju društveno odgovornih projekata. Svaki od njih nesumnjivo doprinosi i poboljšava uslove u zajednici u kojoj poslujemo. Ipak, moram da izdvojim priliku da zajedno sa UNICEF-om ulažemo u razvoj dece u najranijem uzastu. Verujem da će ova saradnja, zajedno sa programom podrške koju Banka pruža mladima bez roditeljskog staranja, napraviti suštinsku, ključnu razliku.“

Klub prijatelja UNICEF-a okuplja brojne kompanije i pojedince koji redovnim mesečnim donacijama doprinose UNICEF-ovoj misiji da se svakom detetu u Srbiji obezbedi najbolji početak u životu. Sredstva prikupljena na ovaj način se preusmeravaju na tekuće programe koje UNICEF sprovodi u Srbiji, a koji se tiču ranog razvoja, zdravstva, obrazovanja, i socijalne zaštite.

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.