Odbojkaški reprezentativac Aleksandar Okolić podržava UNICEF

27 Maj 2019
Aleksandar Okolić sa fejserima
UNICEF Srbija/2019

Beograd, 27. maj 2019 - Neposredno pred pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo, odbojkaški reprezentativac Aleksandar Okolić započeo je saradnju sa UNICEF-om u želji da podrži programe koji se realizuju za decu i njihove roditelje. 

“Zadovoljstvo mi je što sam danas sa UNICEF-om i što ćemo zajedno učestvovati u raznim programima. Ulaže se u jedino pravo i vredno, a to su deca“, rekao je Aleksandar potpisujući trajni nalog, čime je postao redovni mesečni donator za programe koji se sprovode u Srbiji. 

„Sport me je naučio da je timski rad najvažnija stvar. Kroz sport i rekreativne aktivnosti pomažemo našoj deci da prepoznaju i da ostvare svoje pune potencijale, i da odrastu u zadovoljne, ispunjene odrasle osobe. Biti član kluba prijatelja UNICEF-a za mene ima veliki značaj. Cilj nam je da omogućimo srećno detinjstvo svakom detetu u Srbiji”, zaključio je Okolić. 

Broj dece u Srbiji se smanjuje. Samo polovina dece u Srbiji pohađa predškolske programe u uzrastu od tri do pet godina, skoro trećina dece ispod pet godina starosti nema bar tri dečije knjige, još uvek je isuviše dece izloženo diskriminaciji, nasilju i zlostavljanju. 

Zbog ovakve situacije sa kojom su ga upoznali UNICEF fejseri, naš poznati odbojkaš je pozvao sve građane i kompanije da se priključe Klubu prijatelja UNICEF-a kroz redovne mesečne donacije na štandovima UNICEF-a ili putem vebsajta na linku ovde.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org/serbia

Follow UNICEF on FacebookTwitterYouTubeInstagram and LinkedIn.