Nove donacije poslovne zajednice UNICEF-u u vrednosti od 246.160 američkih dolara

15 April 2020
zdravstvena oprema
UNICEF/UNI320161/Martinussen

Beograd, 15. april 2020 – Uprkos usporavanju poslovnih aktivnosti u celoj privredi, poslovna zajednica veoma je brzo reagovala na apel koji je UNICEF u Srbiji uputio kompanijama i pojedincima da doniraju za nabavku respiratora i medicinske i zdravstvene opreme.

Samo tokom prošle nedelje, kompanije su UNICEF-u donirale čak 246.160,00 američkih dolara.

Najveći pojedinačni donator je Multikom grupa koja je uplatila 99.671,00 dolara, a na apel su se odazvale i kompanije Symphony sa 60.287,00 dolara, Catena Media Ltd sa donacijom u iznosu od 54.974,00 dolara i Lidl Srbija sa donacijom od 14.612,00 dolara. 

Kompanije Nordeus, Catena, Nutanix i Endava su dodatno motivisale i svoje zaposlene da individualnim donacijama pomognu UNICEF-u da pravovremeno reaguje na situaciju izazvanu pandemijom korona virusa.

Zaposleni u kompaniji Symphony samostalno su pokrenuli akciju prikupljanja donacija, što je sama kompanija podržala dodatnom donacijom za kupovinu medicinske i zaštitne opreme. 

Od početka zdravstvene krize izazvane epidemijom COVID-19, UNICEF u Srbiji je, zahvaljujući podršci poslovne zajednice i pojedinaca, do sada prikupio ukupno 935.280,00 američkih dolara za nabavku neophodne medicinske opreme, nabavku zaštitne opreme za zdravstvene radnike, kao i za dostavljanje higijenskih paketa za najugroženije porodice i decu. 

UNICEF u Srbiji je, zahvaljujući podršci poslovne zajednice i pojedinaca, do sada prikupio ukupno 935.280,00 američkih dolara.

„UNICEF daje svoju punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo kroz nabavku kritično potrebne opreme za zdravstveni sistem, ali i obezbeđivanjem higijenskih sredstava za najugroženije porodice i decu. Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu – i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu. Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji“, rekla je Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Broj kompanija koje su se odazvale našem pozivu govori da u poslovnoj zajednici postoji izražena svest da je zajedništvo ta snaga koja nam može pomoći.

Čovečanstvo se suočava sa globalnom krizom koja ne prepoznaje granice i samo od našeg humanog i udruženog odgovora zavisi brzina kojom ćemo krizu prebroditi.
 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283
Kontakt za donacije

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.