Nova direktorka UNICEF-a u Srbiji u poseti Ministru spoljnih poslova Republike Srbije

24 Avgust 2018
Regina De Dominicis u poseti Ministru Dačiću
Ministarstvo spoljnih poslova/2018

Beograd, 24. avgust 2018 – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je novu direktorku UNICEF-a u Srbiji Regina De Domenicis, koja je stupila na dužnost 23. avgusta 2018. godine.

U srdačnom i otvorenom razgovoru ministar Dačić pozdravio je doprinos UNICEF-a u Beogradu sveukupnim naporima na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava dece u Srbiji.

Ukazao je na važnost angažmana UNICEF-a i potrebu nastavljanja dobre saradnje koju UNICEF ostvaruje sa nadležnim institucijama u Srbiji.

Ministar Dačić je ocenio da je UNICEF u Srbiji ostvario značajne rezultate i da je u široj javnosti prepoznat kao vodeća međunarodna agencija na planu pružanja konkretne pomoći i zaštite prava deteta.

Poželeo je novoj direktorki UNICEF-a uspešnu saradnju sa nadležnim institucijama Republike Srbije, uz obećanje pune lične podrške i podrške Ministarstva spoljnih poslova gde ona bude potrebna.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.