Nastavak rada na unapređenju alternativne brige o deci koja ne žive u roditeljskoj porodici

14 Mart 2024
pro program obuka #2 kragujevac
UNICEF Srbija/2024

U Kragujevcu, 12-14. marta 2024 - Održana je druga obuka namenjena jačanju stručnih kapaciteta profesionalaca za procenu, kontinuiranu podršku i praćenje hraniteljskih porodica sa ciljem da se osigura kvalitetna brige za decu koja ne mogu da žive u roditeljskim porodicama.

Od ukupno 18 opština koje su uključene u program obuka za direktan rad sa hraniteljskim porodicama, ovom prilikom obuhvaćeno je 12, uključujući Ćupriju, Kragujevac, Bor, Niš, Kragujevac, Zaječar, Šabac, Jagodinu, Leskovac, Veliku Planu, Loznicu, i Užice. Obuke koje se sprovode, uz dodatnu kontinuiranu stručnu podršku, obezbeđuju da radnici centara za porodični smeštaj i centara za socijalni rad unaprede svoja znanja za primenu standardnog i drugih oblika porodičnog smeštaja za decu.

Obuke realizuju UNICEF i Asocijacija centara za porodični smeštaj i usvojenje, a u okviru programa „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji – UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske. Pored obuka ovaj program predviđa i druge vidove direktne podrške hraniteljskim porodicama, uključujući početnu obuku novih i unapređenu obuku postojećih hraniteljskih porodica.  

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.