Konferecija „Potencijali i iskustva porodičnog smeštaja u podršci biološkoj porodici i prevenciji institucionalizacije“

22 Maj 2019
Učesnici konferencije
UNICEF Srbija/2019/Vaš

Novi Sad, 21. maj 2019 – Konferecija „Potencijali i iskustva porodičnog smeštaja u podršci biološkoj porodici i prevenciji institucionalizacije“ povodom Međunarodnog dana porodice i dana Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, održana je u velikoj sali Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine u organizaciji Centara za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, UNICEF-a, SOS Dečijih sela Srbija i Novosadske mreže za decu NSMEDE.

Osnovni cilj Konferencije bio je da se učesnici upoznaju sa uslugom povremenog porodičnog smeštaja, da se predstave dosadašnja iskustva u razvoju ove usluge, kao i da se steknu nova znanja koja će moći da se koriste u daljem radu i da se unapredi saradnja između stručnih radnika.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.