Kancelarija za ljudska i manjinska prava i UNICEF zajedno za ostvarivanje prava svakog deteta

17 Novembar 2017
Michel Saint-Lot i Suzana Paunović se rukuju nakon potpisanog Memoranduma
UNICEF Srbija/2017/Prohaska

Beograd, 17. novembar –  Suzana Paunović, v.d. direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava, i Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji, potpisali su danas dvogodišnji Memorandum o razumevanju.

Cilj saradnje je pružanje podrške radu Saveta za praćenje primene preporuka mehanizama Ujedinjenih nacija za ljudska prava kroz veće uključivanje organizacija civilnog društva u ovaj proces.

Poseban akcenat buduće saradnje biće na sprovođenju preporuka Komiteta za prava deteta.

Paunović je istakla značaj podrške koju UNICEF pruža Kancelariji za ljudska i manjinska prava u nastojanjima da se u punoj meri primene postojeći zakoni kojima su definisana prava dece, kao i da se razvijaju novi modeli podrške deci i porodicama sa decom.

Michel Saint-Lot je istakao da je zajednički cilj UNICEF-a i Vlade Republike Srbije da svako dete u Srbiji ostvari svoja prava i da će UNICEF nastaviti da podržava aktivnosti Vlade koje treba da doprinesu ostvarivanju ovog cilja.

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.