Kampanja „Svaki trenutak je važan: pozitivno roditeljstvo“

u okviru prvog globalnog meseca roditeljstva

01 Jun 2019
Pozitivno roditeljstvo
UNICEF Srbija/2019

Beograd, 1. jun 2019 – U okviru prvog UNICEF-ovog globalnog meseca roditeljstva, UNICEF u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, nastavlja kampanju „Svaki trenutak je važan“ sa fokusom na pozitivno roditeljstvo.

Ovom kampanjom želimo da istaknemo važnost uloge roditelja i staratelja u razvoju svoje dece, jer su oni ključne arhitekte dečijeg okruženja.

Od prvih dana života deteta, roditelji ili staratelji omogućavaju pružanje osnovnih sastojaka važnih za rani razvoj mozga - ishranu, stimulaciju, zaštitu, ljubav, interakciju i igru.

Ovom kampanjom želimo da istaknemo važnost uloge roditelja i staratelja u razvoju svoje dece, jer su oni ključne arhitekte dečijeg okruženja.

Zato promovišemo pozitivno roditeljstvo kao stil života u kojem dete nije objekat vaspitanja, već partner svojih roditelja ili staratelja u učenju, igranju i u životu.

Dete je snažna ličnost, ali bez obzira na to koliko je zrelo, svako dete komunicira i igra se, istražuje svoju sredinu i otvara vrata odraslima da „uskoče“ u taj proces.

Saznajte više u našem Roditeljskom kutku na linku ovde.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.