Grad Beograd i UNICEF zajedno za unapređenje prava svakog deteta

15 Novembar 2017
Michel Saint-Lot i Siniša Mali nakon potpisivanja Memoranduma
UNICEF Srbija/2017/Prohaska

Beograd 15. novembar 2017 – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor UNICEF-a u Srbiji Michel Saint-Lot potpisali su danas Memorandum o razumevanju koji se odnosi na unapređenje položaja dece u Beogradu.

Gradonačelnik je rekao da sporazum podrazumeva saradnju Grada Beograda i UNICEF-a na unapređenju položaja dece u oblasti zdravstva, socijalne i dečje zaštite i obrazovanja.

„Ovo je posledica rada koji smo započeli 2014. godine, kada smo osnovali Savet za prava deteta Grada Beograda. Od tada se sistemski i koordinisano bavimo unapređenjem položaja dece u našem gradu. Sve što radimo i jeste vezano za budućnost naše dece, želimo da imaju sigurnu i obezbeđenu budućnost u našem gradu. Savet za prava deteta, ali i ovaj sporazum sa UNICEF-om, omogućiće nam da ta prava konstantno unapređujemo“, istakao je Siniša Mali.

On je zahvalio UNICEF-u na pomoći, ali i na savetima u vezi sa usvajanjem protokola, metodologije i procedure u vezi sa unapređem prava deteta.

Michel Saint-Lot izrazio je zadovoljstvo što je danas potpisan drugi memorandum, a što je nastavak saradnje koja traje već tri godine.

„Želimo da Beograd što pre postane grad po meri dece, ali i da deca iz ugroženih grupa mogu da pristupe svim uslugama koje im se nude. Želimo da unapredimo kapacitete grada koji mogu da donesu korist za svako dete, ali i da Beograd bude primer ostalim gradovima“, naglasio je Michel Saint-Lot.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.