Na Fer plej turniru prikupljeno 1.998.000 dinara za izgradnju inkluzivnih igrališta

UNICEF-ov humanitarni Fer plej turnir u basketu održan u Beogradu i Novom Sadu

09 Septembar 2019
Fer plej turnir
UNICEF Srbija/2019/Pančić

Beograd i Novi Sad, 9. septembar 2019 – UNICEF-ov tradicionalni Fer-plej turnir u basketu održan je tokom vikenda u Beogradu i Novom Sadu.

Pobednik turnira je NIS, čije ekipe su u oba grada bile najbolje.

U Beogradu je drugo mesto osvojila ekipa „Nordeus“-a, dok je u Novom Sadu drugo mesto osvojila ekipa kompanije „Lafarge beočinska Fabrika cementa“. Pehar za Fer plej u Novom Sadu dobila je kompanija CIS, a u Beogradu Vojvođanska banka.

Na jučerašnjem turniru, ukupno je prikupljeno 1.998.000 dinara od kotizacija koje su dale kompanije koje su se takmičile, a poseban kuriozitet ove godine je donacija od 500.000 dinara koju je dala američka kompanija Wahl za podršku obrazovanju za adolescente i mlade ljude.

Učesnici turnira igrali su basket u Štark Areni u Beogradu i u Spensu u Novom Sadu, gde je Fer plej turnir održan prvi put. Sponzor turnira je kompanija Voda Voda koja je donirala vodu za sve takmičare i učesnike turnira u Beogradu i Novom Sadu. 

Sva prikupljena sredstva u iznosu od 1.998.000 dinara biće usmerena u izgradnju inkluzivnih igrališta koja će obezbediti deci različitih tipova fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju, da imaju priliku da se igraju sa svojim vršnjacima i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje kroz igru.

Sva prikupljena sredstva biće usmerena u izgradnju inkluzivnih igrališta koja će obezbediti deci različitih tipova fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju, da imaju priliku da se igraju sa svojim vršnjacima i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje kroz igru.

"UNICEF je oduvek sarađivao sa sportskim organizacijama i klubovima širom sveta, polazeći od prava svakog deteta na slobodno vreme, igru i rekreaciju. U ime UNICEF-a zahvaljujem svima koji su učestvovali na turniru i time podržali svu decu u Srbiji, pokazavši i humanost i sportski duh. Deci je neophodna naša podrška da bi zdravo odrastala, a samo udruženim snagama možemo napraviti razliku", rekla je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a u Srbiji.

U Beogradu su se takmičile ekipe iz kompanija: Telenor doo, NCR doo, Nordeus doo, Nutanix, Infostud doo, TeleGroup doo, SAGA doo, Algotech doo, Telekom ad, Schneider Electric doo, NIS ad, Atlantic Grupa, Direct Media doo, Coca-Cola Hellenic, Mozzart doo, Imlek ad, Veletabak doo, Delta Holding doo, L’OREAL BALKAN doo, NLB Banka ad, Vojvođanska banka ad, Eurobank ad, Hemofarm ad, UNICEF.

U Novom Sadu, akciji su se odazvale kompanije: CIS doo, NIS ad, Institut BioSense, Lafarge beočinska Fabrika cementa, Vivify Ideas d.o.o, Continental Automotive doo, Levi 9 Global Sourcing Balkan doo, Comdata doo, Vojvođanska banka ad, Galens Invest doo, Intens doo.

Pored pomoći deci i druženja uz basket, ovaj događaj je nastavak podrške našoj muškoj košarkaškoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu koje se trenutno održava u Kini. 

UNICEF-ov Fer plej turnir je tradicionalna sportska aktivnost koja ima za cilj da ujedini kompanije i pojedince u kreiranju boljeg okruženja u kome sva deca u Srbiji mogu da ostvare svoj puni potencijal. 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.