Aleksandar Saša Đorđević nastavlja saradnju sa UNICEF-om

Nacionalni ambsador UNICEF-a u Srbiji produžio saradnju na još 2 godine

24 Novembar 2023
sasa i deyana
UNICEF Srbija/2023/Shubuckl

Beograd, 24. novembar 2023 – Aleksandar Saša Đorđević, naš proslavljeni košarkaš i trener, obnovio je ugovor o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji, gde će nastaviti da radi kao nacionalni ambasador. 

Saša Đorđević je angažovan kao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji od 2005. godine. Tokom dugogodišnje saradnje, pruža podršku promovisanju prava dece u zemlji u oblastima obrazovanja, sporta za razvoj i podrške u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu.  Svestan opasnosti koje donosi vršnjačko nasilje, i posebno nasilje u digitalnim medijima i na društvenim mrežama, a koje je sve prisutnije među decom i mladima, njegov rad je posebno usmeren na podršku programima UNICEF-a koji su usmereni na zaštitu dece i prevenciju nasilja nad i među decom i mladima.  

„To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio. Smatram da je na nama odraslima velika odgovornost. Moramo mnogo više da se bavimo decom, da ih bolje razumemo i da im šaljemo prave poruke. Važno je da im dajemo lični primer, da deci budemo uzori, da im pokažemo kako da budu solidarni i tolerantni, da poštuju principe fer pleja i nediskriminacije. Koristim ovu priliku da zahvalim i svim donatorima, članovima Kluba prijatelja UNICEF-a, koji čini 45.000 građana i oko 280 kompanija. To je zajednica ljudi koja ulaže u programe za decu i uveren sam da  ukoliko se bavimo decom na kvalitetan način i ukoliko im pružamo dobru negu, vaspitanje i obrazovanje kreiramo budućnost jačeg društva“, rekao je Aleksandar Saša Đorđević, nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji.  

Istakao je  da  sva deca imaju pravo da žive bez nasilja.  

„Nasilja koje šteti njihovom fizičkom i mentalnom razvoju. Nasilja koje koči svako društvo. Siguran sam da nasilje nad i među decom može da se spreči i da se u potpunosti iskoreni. Ali svi moramo da budemo zajedno u tome. Samo udruženi možemo da napravimo promene za svako dete!“, poručio je Saša Đorđević. 

Prilikom potpisivanja ugovora o nastavku saradnje, Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, zahvalila je Saši na gotovo dve decenije dugoj saradnji i podršci.  

„Saša Đorđević već niz godina pokazuje istinsku posvećenost promovisanju i zaštiti prava dece i adolescenata, kao i radu UNICEF-a u Srbiji koji su usmereni ka izgradnji zemlje po meri svakog deteta. Njegove poruke i prikupljanje sredstava inspirisalo je i druge ljude – pojedince i kompanije – da pomognu UNICEF-u da sprovodi svoje programe u zemlji“, rekla je Deyana Kostadinova direktorka UNICEF-a u Srbiji. 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.