Aerodrom Nikola Tesla i UNICEF zajednički za bolji život dece u Srbiji

12 Jul 2018
Michel Saint-Lot shakes hands with Rasa Ristivojevic
UNICEF Serbia/2018

Beograd, 12. jul 2018 -  Protokol o strateškoj saradnji između AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd i UNICEF-a, koji su potpisali direktor UNICEF-a u Srbiji, Michel Saint-Lot, i izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, Raša Ristivojević, doprineće da deca u Srbiji dobiju najbolje uslove za rast i razvoj od najranijeg detinjstva.

Svi građani koji putuju i borave na aerodromu, ali i brojni turisti koji posećuju Beograd, sada imaju mogućnost da svojim donacijama podrže programe koje UNICEF sprovodi u Srbiji.

Ovi programi imaju za cilj da obezbede optimalan razvoj dece u ranom detinjstvu, kvalitetno obrazovanje za svako dete, odgovarajuću socijalnu zaštitu, kao i socijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

 “UNICEF ima bogatu tradiciju saradnje sa avio industrijom i aerodromima širom sveta. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Srbiji započeli saradnju sa Aerodromom Nikola Tesla i što ćemo, zahvaljujući solidarnosti putnika koji prolaze kroz ovaj aerodrom, zajednički doprineti da deca u Srbiji dobiju odgovarajuću negu i zaštitu od najranijeg uzrasta, da budu školovana i odrastaju u porodičnom okruženju “, rekao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji. 

Izvršni direktor Aerodroma Nikola Tesla Raša Ristivojević ovim povodom je izjavio: “Aerodrom Nikola Tesla, kao društveno odgovorna kompanija, uvek se rado odaziva pozivima koji podrazumevaju pomoć posebno kada je reč o najmlađim članovima našeg društva.

Zahvaljujemo UNICEF-u na inicijativi za saradnju. Drago nam je što kao jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji, imamo mogućnosti i možemo da pomognemo. Smatramo da deci i mladima treba posvetiti posebnu pažnju.

Za naše najmlađe putnike koji borave na aerodromu dok čekaju svoj let, omogućili smo različite sadržaje kako bi im to vreme proteklo što prijatnije. Formirali smo posebne prostorije za roditelje sa decom, komforne zone, igraonicu i slično. Aerodrom Nikola Tesla, uz svoje svakodnevne aktivnosti, brine i o ostvarenju pozitivnog uticaja na svoje bliže i dalje okruženje kroz saradnju sa lokalnim zajednicama i društvom u celini”.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.