„UNICEF: 70 godina u Srbiji“ izložba fotografija u Subotici

16 oktobar 2017
Deca gledaju izložbu u Subotici
UNICEF Srbija/2017/Milanović

Subotica, 16. oktobar 2017 – Izložba fotografija, „UNICEF: 70 godina u Srbiji”, otvorena je danas na Trgu slobode u Subotici. Izložbu su otvorili Miroslava Babić, članica Gradskog veća zaduženа za oblast kulture, i Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji. Izložba će u Subotici biti postavljena do 22. oktobra 2017.

„Ovo je sjajna prilika da podsetimo koliko su prava deteta važna. Ne za jedno dete nego za svu decu. Čast nam je što je izložba u našem gradu,” istakla je Miroslava Babić, članica Gradskog veća Subotice zaduženа za oblast kulture.

Postavka kroz fotografije prikazuje sedam decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana.

„UNICEF je uvek bio deo istorije ove zemlje. Od 1947. godine, pomagali smo na različite načine – od pružanja humanitarne pomoći do sistemske podrške Vladi u reformskim procesima. Uvek smo radili zajedno, u partnerstvu, sa istim ciljem – da dopremo do svakog deteta kojem je podrška potrebna. Obeležavanjem 70. godišnjice rada UNICEF-a u Srbiji je prilika da se podsetimo na obećanja koja smo dali deci, i da se ponovo obavežemo da ćemo ih ispuniti – da ćemo raditi na tome da svako dete dostigne svoj puni potencijal”, poručio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Izložba „UNICEF: 70 godina u Srbiji” je retrospektiva koja kroz fotografije prikazuje UNICEF-ovo aktivno pružanju humanitarne i razvojne pomoći, podršku zdravstvenom, obrazovnom i sistemu socijalne zaštite dece.

Nakon Subotice, izložba će biti postavljena i u Nišu i Pirotu, gde će biti predstavljena građanima tokom oktobra i novembra meseca.

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.