„UNICEF: 70 godina u Srbiji“ izložba fotografija u Nišu

23 oktobar 2017
Otvaranje izložbe u Nišu
UNICEF Srbija/2017/Milanović

Niš, 23. oktobar 2017 – Izložba fotografija, „UNICEF: 70 godina u Srbiji”, otvorena je danas na Trgu kralja Milana u Nišu. Izložbu su otvorili Darko Bulatović, gradonačelnika Niša, i Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji. Izložba će u Nišu biti postavljena do 28. oktobra 2017.

„Zadovoljstvo mi je da smo danas svečano otvorili izložbu koja prikazuje 70 godina rada UNICEF-a i saradnje sa našom zemljom. UNICEF je bio tu i u najtežim trenucima, devedestih godina, kada su druge organizacije otišle.

U gradu Nišu zajedno radimo na projektima koji su usmereni na obrazovanje i zdravlje dece. Dogovorili smo se da ćemo učvrstiti partnerstvo i raditi zajedno da obezbedimo najbolje uslove za decu,” istakao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Postavka kroz fotografije prikazuje sedam decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana.

„UNICEF je uvek bio deo istorije ove zemlje. Od 1947. godine, pomagali smo na različite načine – od pružanja humanitarne pomoći do sistemske podrške Vladi u reformskim procesima. Uvek smo radili zajedno, u partnerstvu, sa istim ciljem – da dopremo do svakog deteta kojem je podrška potrebna. Obeležavanjem 70. godišnjice rada UNICEF-a u Srbiji je prilika da se podsetimo na obećanja koja smo dali deci, i da se ponovo obavežemo da ćemo ih ispuniti – da ćemo raditi na tome da svako dete dostigne svoj puni potencijal”, poručio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Izložba „UNICEF: 70 godina u Srbiji” je retrospektiva koja kroz fotografije prikazuje UNICEF-ovo aktivno pružanju humanitarne i razvojne pomoći, podršku zdravstvenom, obrazovnom i sistemu socijalne zaštite dece.

Nakon Niša, izložba će biti postavljena u Pirotu, gde će biti predstavljena građanima tokom novembra meseca.

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.