„UNICEF: 70 godina u Srbiji“ izložba fotografija

01 oktobar 2017
Michel Saint-Lot i Ivica Dačić na otvaranju izložbe
UNICEF Srbija/2017/Shubuckl

Beograd, 1. oktobar 2017 – Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktor UNICEF-a u Srbiji Michel Saint-Lot danas su svečano otvorili izložbu fotografija „UNICEF: 70 godina u Srbiji” u Muzeju diplomatije Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije.

„Izložba koju danas otvaramo, govori o kontinuitetu i značaju ove saradnje od 1947. godine do danas. Naša dugogodišnja saradnja i partnerski odnos, razvijeni kroz mnogobrojne uspešne inicijative za ovih 70 godina, potvrđuju značaj podrške koju UNICEF i danas pruža naporima Vlade Republike Srbije u nastojanjima da obezbedi zdravu i podsticajnu sredinu za razvoj, obrazovanje i bezbedan život dece i puno ostvarivanje njihovih prava u našoj zemlji, u skladu sa međunarodnim instrumentima i najvišim standardima u polju prava deteta”, izjavio je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije.

Postavka kroz fotografije prikazuje sedam decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana.

„UNICEF je uvek bio deo istorije ove zemlje. Od 1947. godine, pomagali smo na različite načine – od pružanja humanitarne pomoći do sistemske podrške Vladi u reformskim procesima. Uvek smo radili zajedno, u partnerstvu, sa istim ciljem – da dopremo do svakog deteta kojem je podrška potrebna. Obeležavanjem 70. godišnjice rada UNICEF-a u Srbiji je prilika da se podsetimo na obećanja koja smo dali deci, i da se ponovo obavežemo da ćemo ih ispuniti – da ćemo raditi na tome da svako dete dostigne svoj puni potencijal”, poručio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Izložba „UNICEF: 70 godina u Srbiji” je retrospektiva koja kroz fotografije prikazuje UNICEF-ovo aktivno pružanju humanitarne i razvojne pomoći, podršku zdravstvenom, obrazovnom i sistemu socijalne zaštite dece.

Nakon otvaranja u Muzeju diplomatije, izložba izlazi na ulice Beograda i drugih gradova u Srbiji gde će biti predstavljena građanima tokom oktobra i novembra meseca.

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.